Moskva kaznila Redit sa dva miliona rubalja: Evo i zbog čega

15.08.2023

22:20

0

U sudskim spisima se navodi da je proces protiv platforme Redit pokrenut zbog informacija o međunarodnom ekstremističkom pokretu AUE

Moskva kaznila Redit sa dva miliona rubalja: Evo i zbog čega
Copyright Profimedia

Prekršajni sud u Moskvi izrekao je novčanu kaznu američkoj platformi Redit u iznosu od oko dva miliona rubalja, zbog odbijanja da ukloni informacije koje su zabranjene u Rusiji, preneli su ruski mediji.

- Platforma Redit kriva je za prekršaj po članu 13. stav 41 administrativnog zakonika Ruske Federacije i propusta vlasnika ove društvene mreže da izbrišu informacije ili veb stranicu koje nisu u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije. Zbog navedenog, ovom subjektu se izriče novčana kazna u iznosu od dva miliona rubalja - navodi se u sudskoj odluci, prenosi TAS S.

U sudskim spisima se navodi da je proces protiv platforme Redit pokrenut zbog informacija o međunarodnom ekstremističkom pokretu AUE, zločinačkom udruživanju zatvorenika koje je zabranjeno u Ruskoj Federaciji, kao i zbog objavljivanja nepouzdanih informacija o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Redit je društvena mreža koja sadrži informacije koje generišu korisnici, uključujući fotografije, video zapise, linkove i tekstualne poruke, kao i diskusije o sadržajima objavljenim na ovoj platformi.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike