Tramp: Ovo je lov na veštice!

15.08.2023

11:18

0

"Sve je politički motivisano", rekao je Tramp

Tramp: Ovo je lov na veštice!
Copyright AP Photo/Evan Vucci

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je, povodom četvrte optužnice koja je podignuta protiv njega, da je reč o politički motivisanim i nameštenim optužbama o čemu svedoči i to, kako je naveo, što se dokument pojavio na veb stranici suda okruga Fulton i pre nego što su optužbe zvanično objavljene.

Tramp je na svojoj mreži Truth Social osudio "lov na veštice" koji se vodi protiv njega.

- Šta je sa dokumentima optužnice objavljenim danas, mnogo pre nego što je velika porota uopšte glasala, a zatim brzo povučenim? Meni zvuči namešteno! - naveo je Tramp.

Tramp je sugerisao da su optužbe protiv njega politički motivisane, postavljajući pitanje zbog čega optužnica protiv njega nije podignuta pre dve i po godine nego sad usred političke kampanje za predsedničke izbore 2024. godine.

Velika porota u američkoj saveznoj državi Džordžiji podigla je u ponedeljak optužnicu protiv Trampa zbog pokušaja da poništi svoj poraz od demokrate Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

To je četvrta krivična prijava protiv Trampa i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja 2020. godine.

Pored Trampa, optuženo je još 10 osoba, među njima i bivši Trampov šea kabineta Mark Medouz, kao i advokati Rudi Đulijani i Džon Istman.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike