Avion se srušio pored benzinske pumpe, pa eksplodirao: Putnici preživeli pukom srećom (VIDEO)

02.08.2023

11:46

0

Obe osobe koje su bile u letelici prebačene su u bolnicu

Avion se srušio pored benzinske pumpe, pa eksplodirao: Putnici preživeli pukom srećom (VIDEO)
Copyright Printscreen Daily Mail

Laki avion "džabiru" J430 kojim upravlja "Air First Hospitality & Tours" leteo je iznad prometne oblasti Oba Akran u nigerijskoj prestonici Lagosu kada je bio prinuđen da sleti u utorak oko 15 časova po lokalnom vremenu.

Šokantni snimak pokazuje kako se avion pretvorio u vatrenu loptu kad se zakucao u tlo pored puta pre nego što se zapalio u blizini benzinske pumpe, zbog čega su se ljudi na ulici uspaničili, pa su počeli mahnito da beže.

Dve osobe u avionu, pilot i putnik, preživeli su pad, bez obzira na eksploziju letelice, saopštio je Nigerijski biro za bezbednosne istrage (NSIB).

U snimku se vidi kako pilot izlazi iz olupine i odlazi ranjen.

Nesreća je izazvala zastoj u saobraćaju jer je dim prekrio put, a vatrogasci su se brzo izborili sa plamenom.

 

 

Stalni sekretar Državne agencije za vanredne situacije u Lagosu doktor Olufemi Oke-Osanjintolu rekao je da su obe osobe koje su bile u avionu prebačene u bolnicu.

Ranije je Oke-Osanjintolu rekao da je helikopter sleteo na put ispred zgrade Ujedinjene banke za Afriku u Lagosu i da su četiri osobe prebačene u bolnicu.

Tek kasnije je Ibrahim Farinloje, vršilac dužnosti koordinatora za jugozapadnu zonsku kancelariju nigerijske agencije za upravljanje vanrednim situacijama, pojasnio da su u avionu bile dve osobe.

 

 

- Kontrolni toranj je potvrdio da su u letelici bile samo dve osobe, a ne četiri. Tri kratera na licu mesta nastala su udarom o tlo - naveo je Farinloje.

NSIB istražuje nesreću kako bi utvrdio uzrok i dao bezbednosne preporuke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike