Drama na letu za Njujork! Avion prinudno sleteo u Rim, oluja oštetila letelicu (FOTO)

24.07.2023

19:37

0

Autor: M. Vu.

Olujno nevreme ostavilo je veliki deo regiona opustošenim poplavama i velikim gradom

Drama na letu za Njujork! Avion prinudno sleteo u Rim, oluja oštetila letelicu (FOTO)
Ilustracija/Delta erlajns - Copyright Profimedia

Jaka oluja praćena gradom izazvala je hitno sletanje prepunog mlaznjaka na letu DL185 koji je poleteo iz milanskog aerodroma Malpensa za Njujorku. Avion je pretrpeo teška oštećenja, uključujući probušen nosni konus, rupe na krilu i motoru, zbog čega je morao biti preusmeren ka Rimu gde je bezbedno sleteo.

Incident se dogodio u ponedeljak rano popodne, dok je severna Italija bila zahvaćena silovitom olujom sa grmljavinom i gradom veličine teniskih loptica.

Olujno nevreme ostavilo je veliki deo regiona opustošenim poplavama i velikim gradom.

Delta, aviokompanija koja je upravljala ovim letom, izjavila je da je sletanje prošlo bezbedno, a putnici su se normalno iskrcali.

Međutim, avion je pretrpeo oštećenja usled vremenskih prilika i trenutno se nalazi na pregledu od strane osoblja za održavanje.

U isto vreme, oluja je prouzrokovala i druge opasne situacije u regionu.

Na drugom mestu u Brijanci, blizu Milana, 58-godišnja žena je nastradala kada je automobil kojim je putovala pogođen oborenom drvećem usled jakog vetra. Takođe, još jedan vozač je morao biti spašen iz poplavljenog podvožnjaka, a grad Desio prekriven je belim gradom izgledao je kao prizor sa božićnih čestitki.

Stručnjaci za vremensku prognozu upozoravaju da grad koji pada tokom ovakvih oluja mogao biti izuzetno opasan jer dostižu značajnu težinu i brzinu, što ima razoran uticaj na sve što pogode.

Oluje i ekstremni vremenski uslovi dolaze usred podele sever-jug u Italiji, gde su temperature u gradovima kao što su Rim, Napulj, Sardinija i Sicilija dostigle nezapamćene vrednosti gornjih 40°C.

Bonus video:

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike