Jak zemljotres pogodio Tursku! Građani se uspaničili, počeli mahnito da beže iz kuća! (VIDEO)

01.08.2023

18:46

0

Prema podacima seizmologa, epicentar zemljotresa, zabeležen u 18.08, bio je na dubini od 7,2 kilometra u regionu Selčuklu

Jak zemljotres pogodio Tursku! Građani se uspaničili, počeli mahnito da beže iz kuća! (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Zemljotres jačine 5 stepeni Rihterove skale pogodio je u utorak centralnu tursku provinciju Konija, 500 kilometara jugoistočno od Izmira, saopštila je Uprava za katastrofe i vanredne situacije (AFAD), prenose turski mediji.

Prema podacima seizmologa, epicentar zemljotresa, zabeležen u 18.08 časova, bio je na dubini od 7,2 kilometra u regionu Selčuklu, dok se osetio u različitim delovima pokrajine.

Za sada nema izveštaja o povređenima ili žrtvama, međutim, video-snimci objavljeni na internetu pokazuju kako uspaničeni stanovnici beže iz svojih domova nakon zemljotresa.

 

 

Zemljotres u Kiniji dogodio se skoro šest meseci nakon što je serija razornih zemljotresa pogodila ogromne delove jugoistočnog regiona zemlje, ubivši više od 50.000 ljudi.

Prošle nedelje južnu provinciju Adana potresao je zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale, koji se osetio u centru grada i okolnim delovima, pa su građani istrčali na ulice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike