Proverite pre letovanja neplaćene kazne, Srbina na granici zbog ovoga zadržali: "Sprovodili me maricom kao kriminalca"

29.07.2023

08:41

0

Dečku su u sistemu na granici našli saobraćajni prekršaj koji nije uplatio na vreme, pa je raspisana i poternica

Proverite pre letovanja neplaćene kazne, Srbina na granici zbog ovoga zadržali: "Sprovodili me maricom kao kriminalca"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pre polaska na godišnji odmor valjalo bi proveriti u Registru neplaćenih novčanih kazni da li imate neku neplaćenu kaznu kako ne bi doživeli neprijatnost i vraćanje sa granice!

Pre nekoliko dana jedna grupa turista imala je problem na granici, jer jedan momak iz njihove grupe nije izmirio kaznu na vreme.

- Apel da pre polaska na more izmirite dugovanja prema državi (prekršaj, kazna…) jer mi stojimo preko 40 minuta u mestu i čekamo da se ustanovi da li će jedan od putnika iz naše grupe biti pušten da predje granicu - ima saobraćajni prekršaj i nije uplatio neki iznos na vreme, pa je raspisana i poternica - navodi se u jednoj objavi u grupi "Live from Greece".

Ko nije platio kaznu saobraćajne policije, komunalne milicije, "Parking servisa" ili nije platio sankciju zbog isteka ličnih dokumenata može da bude vraćen sa granice jednako kao i oni koji se nalaze na poternici zbog krivične prijave.

Nakon nekog vremena ova devojka se ponovo oglasila i rekla da momak nije uspeo da reši problem.

printscreen/Live from Greece
 

- Momak nije uspeo nakon dva-tri sata čekanja da reši problem, ali je valjda uspešno u toku dana rešio. U svakom slučaju sam samo želela da podsetim sve ljude i sprečim da se nekome desi isto! Pozdrav iz tople Grčke, mi stigli- kako, tako al stigli! - napisala je ona.

Nije redak slučaj da se vozači neprijatno iznenade kada im na samoj granici saopšte da se u sistemu pojavila blokada zbog neplaćenih kazni i da zbog toga ne mogu da im izdaju registracionu nalepnicu, ili čak i vrate sa granice ako je zbog neplaćene kazne raspisana poternica.

- Mene su pre dve godine strpali u prostoriju sa stolicom, zaključali kao najgoreg kriminalca i tri sata sam čekao da moj slučaj otvore. Onda su me maricom sproveli u policijsku stanicu Preševo, tamo čekao depešu iz Beograda dva sata... Naime, nisam se odazvao na sudski poziv za kaznu za mobilni telefon u toku vožnje, sudija izdao nalog za privođenje.... A vrhunac je da sam morao da se vratim u Beograd da se javim sudiji, sudija dao nalog da se skine poternica, koji je aktivan posle 24h... Pakao! Sve mi propalo. Izgubio sam četiri dana letovanja - napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike