Tragedija prekinula zajedničke vojne vežbe Australije i SAD: Helikopter pao u okean - strahuje se da su četiri osobe izgubile život

29.07.2023

08:22

0

Misija potrage za letelicom MRH-90 i članovima četvoročlane posade je u toku

Tragedija prekinula zajedničke vojne vežbe Australije i SAD: Helikopter pao u okean - strahuje se da su četiri osobe izgubile život
Ilustracija - Copyright Pixabay

Zajedničke vojne vežbe Australije i Sjedinjenih Američkih Država prekinute su danas zbog pada helikoptera australijskih oružanih snaga u okean, u kome su, kako se strahuje, četiri osobe izgubile život.

Helikopter se srušio u petak uveče u vode Pacifika kod ostrva Hamilton, oko 890 kilometara severno od Brizbejna, glavnog grada države Kvinslend na istoku Australije, prenosi Rojters.

Misija potrage za helikopterom MRH-90 i članovima četvoročlane posade je u toku u toj oblasti, potvrdio je jutros ministar odbrane Australije Ričard Marls.

Načenik vojnih vežbi nazvanih "Talisman Sablja", general Dejmian Hil potvrdio je da su manevri prekinuti. Vežba "Talisman Sablja" obuhvata dve nedelje vojnih manevara u kojima učestvuje više od 30.000 vojnika iz Australije i 11 drugih zemalja, a pokrenuta je s ciljem da se izvrši demonstracija sile i jedinstva, zbog nagomilavanja kineskih vojnih snaga u oblasti Pacifika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike