Japanski grad dao sraman savet porodiljima! Izbegavajte kućne poslove da ne iritate muževe!

28.07.2023

23:05

0

U flajerima su iznete tvrdnje o razlikama između muškaraca i žena, što je naišlo na oštru kritiku javnosti.

Japanski grad dao sraman savet porodiljima! Izbegavajte kućne poslove da ne iritate muževe!
ilustracija - Copyright Profimedia

Gradske vlasti Onomičija, japanska prefektura Hirošima, suočavaju se sa žestokim reakcijama nakon što su podelile flajere sa savetima o ponašanju žena posle porođaja. U flajerima su iznete tvrdnje o razlikama između muškaraca i žena, što je naišlo na oštru kritiku javnosti.

Jedan od flajera je izazvao posebno zgražavanje jer je tvrdio da postoji strukturna razlika u mozgovima muškaraca i žena, te da su muškarci vođeni teorijama, dok se žene ponašaju na osnovu emocija. Dalje se savetuje mladim majkama da zahvaljuju svojim muževima na obavljanju osnovnih zadataka kao što su pranje sudova, menjanje pelena ili briga o detetu. Osim toga, supruge se savetuju da izbegavaju obavljanje kućnih poslova kako ne bi iritirale svoje muževe.

Ovakvi saveti naišli su na oštre osude na društvenim mrežama, gde su mnogi korisnici izrazili nezadovoljstvo zbog toga što se ideja brige o detetu predstavlja kao isključivi zadatak majke. Mnogi su naglasili da očevi takođe imaju ključnu ulogu u dečjem odrastanju, te da je podela odgovornosti između oba roditelja ključna za zdrav razvoj deteta.

Neki su se takođe osvrnuli na činjenicu da trudnoća i porođaj nose teške posledice po telo žene, te da ne bi trebalo stvarati pritisak na njih u vezi sa dodatnim zadacima nakon porođaja.

Očekuje se da će gradske vlasti Onomičija morati da se suoče sa zahtevima za izvinjenje i objašnjenjem svoje odluke o deljenju ovakvih flajera. Ova kontroverza istakla je potrebu za razumevanjem i promovisanjem jednakih rodnih uloga i odgovornosti, kako bi se stvorilo inkluzivno i podržavajuće okruženje za sve roditelje.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike