Putin tvrdi da je Zapad razočaran kontraofanzivom Ukrajine: Ne pomažu ni tenkovi, ni artiljerija, ni rakete - rezultata nema

21.07.2023

14:34

0

Prema njegovim rečima, arsenali NATO-a, kao i zalihe sovjetskog naoružanja, u velikoj meri su uništeni

Putin tvrdi da je Zapad razočaran kontraofanzivom Ukrajine: Ne pomažu ni tenkovi, ni artiljerija, ni rakete - rezultata nema
Copyright Pavel Bednyakov/Photo host Agency RIA Novosti

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u petak da su zapadni pokrovitelji Kijeva razočarani jer, kako je naveo, ukrajinska kontraofanziva ne daje rezultate.

Tokom današnje sednice ruskog Saveta za bezbednost, kojom predsedava, lider Rusije istakao je da ukrajinske snage trpe ogromne gubitke koji dostižu nekoliko desetina hiljada vojnika.

On je naveo i da su pokušaji Zapada da u sukob u Ukrajini uvuku i druge zemlje veoma opasna igra i upozorio je na posledice.

- Zapadu već nedostaje ukrajinskog topovskog mesa i počinju da razmišljaju o Poljacima i Litvancima - izjavio je Putin, prenosi Sputnjik.

Ruski predsednik tvrdi da su zapadni pokrovitelji Kijeva razočarani zbog toga što nema rezultata ukrajinske kontraofanzive i što u tome ne pomažu ni isporuke oružja ni hiljade stranih plaćenika.

- Sada je očigledno da su zapadni pokrovitelji Kijeva nesumnjivo razočarani rezultatima tzv. ofanzive o kojoj su prethodnih meseci na sav glas izveštavale kijevske vlasti. Rezultata svakako nema. Ne pomažu ni kolosalni resursi koji su obezbeđeni kijevskom režimu, ni isporuke oružja, tenkova, artiljerije, oklopne tehnike, raketa, ni hiljade stranih plaćenika i savetnika koji su aktivno korišćeni kako bi se probio front naše vojske - kazao je Putin.

On je dodao da su arsenali NATO-a, kao i zalihe sovjetskog naoružanja, u velikoj meri uništeni, pri čemu proizvodni kapaciteti Zapada ne omogućavaju da se gubici nadomeste.

- Čitav svet vidi kako hvaljena i "perfektna" zapadna tehnika gori - rekao je Putin i dodao da zapadno oružje još može da se isporučuje Kijevu i da se koristi u borbama, ali da će se time sukob samo prolongirati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike