Putin poručio: "Na Krimski most izvršen teroristički napad, Rusija će odgovoriti na napad!"

17.07.2023

18:54 >> 19:50

0

Predsednik Rusije je saopštio da se na Krimskom mostu danas desio još jedan teroristički napad u kojem su stradali civili, a jedno dete je ranjeno

Putin poručio: "Na Krimski most izvršen teroristički napad, Rusija će odgovoriti na napad!"
Vladimir Putin - Copyright Alexey Filippov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Dato je uputstvo FSB-u i Istražnom komitetu Ruske Federacije da detaljno ispitaju incident koji se jutros dogodio na Krimskom mostu, saopštio je predsednik RF Vladimir Putin.

Predsednik Rusije je saopštio da se na Krimskom mostu danas desio još jedan teroristički napad u kojem su stradali civili, a jedno dete je ranjeno i ostalo bez roditelja.

Putin je naložio vlastima regiona da pomognu ranjenom detetu i najbližim rođacima koji su preuzeli brigu o detetu.

"S obzirom da se već dešava drugi teroristički napad na Krimski most, čekam konkretne predloge za poboljšanje bezbednosti ovog strateški važnog transportnog objekta. Jutros smo o tome detaljno razgovarali sa kolegama", kazao je Putin.

Profimedia
 

Naime, jutros je, po nalogu predsednika, održan sastanak posebne vladine komisije u kojoj su predstavnici regiona i saveznih resora, nakon čega je železnički saobraćaj na mostu obnovljen.

Sada je važno pružiti svu moguću podršku ljudima koji su se zbog privremenog prekida saobraćaja na mostu našli u teškoj situaciji, naglasio je.

Putin je istakao da je "lepa vest" da nisu povređeni stubovi Krimskog mosta, "a to je najvažnije".

Most je napadnut sa dva ukrajinska drona, a kao posledica napada poginule su dve osobe i oštećena je jedna deonica kolovoza, saopštilo je ranije danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova i istaklo da su političko rukovodstvo Ukrajine i njihove specijalne službe počinili jutros teroristički napad na Krimski most.

Profimedia
 

"Poginuli su civili - Aleksej i Natalija Kulik, stanovnici Novooskoljskog gradskog okruga Belgorodske oblasti, koji su automobilom prelazili most. Njihova 14-godišnja ćerka Angelina ostala je siroče i hospitalizovana je u srednje teškom stanju", saopštilo je rusko MSP.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike