Incident na Krimskom mostu: Čule se eksplozije i prekinut saobraćaj, veruje se da ima i poginulih

17.07.2023

07:11

0

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama vidi se saobraćajni kolaps na mostu, uz vozače koji dobijaju naređenja da okrenu automobile i vrate se tamo odakle su došli

Incident na Krimskom mostu: Čule se eksplozije i prekinut saobraćaj, veruje se da ima i poginulih
Krimski most - Copyright AP Photo

Saobraćaj na Krimskom mostu je zaustavljen rano jutros, a u prvim izveštajima se navodi da su se čule eksplozije i da u incidentu ima i poginulih, prenose mediji.

Sergej Aksjonov, guverner Krima, nije odredio o kakvom incidentu je reč, ali ga je potvrdio:

- Bezbednosne agencije i službe su na terenu. Razgovarao sam sa ministrom saobraćaja Ruske federacije Vitalijem Saveljevim, i preduzimaju se mere za rešavanje situacije - rekao je Aksjonov, prenosi CNN.

On je apelovao na građane koji nameravaju da putuju na Krim i sa Krima da pronađu alternativni putni pravac.

 

 

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama vidi se saobraćajni kolaps na mostu, uz vozače koji dobijaju naređenja da okrenu automobile i vrate se tamo odakle su došli.

Na telegramu su se pojavile tvrdnje da se "začula eksplozija", a kanal "Baza" je izvestio da ima poginulih. Kako piše RT, potvrđena je smrt jedne osobe, a zvaničnici Krasnodarskog regiona su objavili da je jedno dete hospitalizovano sa povredama glave.

Most dugačak 19 kilometara otvoren je 2018. godine. U oktobru je oštećen, u napadu u kojem je ubijeno pet osoba.

Ranije ovog meseca, zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Malijar je skoro pa priznala da ukrajinske snage stoje iza napada na Krimski most prošlog oktobra.

Taj napad je, podsetimo, prekinuo važne transportne veze između Rusije i Krima, koje Moskva kontroliše otkad je preuzela kontrolu nad poluostrvom 2014. godine.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/CNN

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike