Medvedev: Teroristi razumeju samo jezik sile, treba tim insektima dići kuće u vazduh

17.07.2023

12:23

0

"Teško je, ali je izvodljivo", naveo je Medvedev na Telegramu

Medvedev: Teroristi razumeju samo jezik sile, treba tim insektima dići kuće u vazduh
Dmitrij Medvedev - Copyright Yulia Zyryanova, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Ruske Federacije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da iskustvo, kako domaće, tako i svetsko, pokazuje da je "nemoguće boriti se protiv terorista međunarodnim sankcijama, zastrašivanjem i da oni razumeju samo jezik sile".

- Zato je potrebno dići u vazduh kuće terorista i kuće njihovih rođaka, tražiti i eliminisati njihove saučesnike, napuštajući besmislenu ideju suđenja protiv njih. Ali najvažnije je uništiti najviše rukovodstvo terorističkih formacija, u kakvim god pukotinama se kriju ti insekti. Teško je, ali je izvodljivo - naveo je Medvedev na Telegramu.

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin izjavio je da ukrajinske vlasti "sada teroristički napad na Krimski most predstavljaju kao nacionalno dostignuće".

- Pokušavaju da prikriju sopstvene neuspehe udarima na civilno stanovništvo i civilnu infrastrukturu - naveo je na Telegramu vršilac dužnosti šefa DNR.

Bračni par je poginuo, a njihova ćerka povređena u jutrošnjem napadu na Krimski most, za koji je Rusija optužila Ukrajinu.

 

BONUS VIDEO


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike