Devojku na letovanju u Španiji silovala grupa nemačkih turista: Šest mladića uhapšeno posle iživljavanja

14.07.2023

14:37

0

Svi privedeni turisti su starosti između 20 i 21 godine

Devojku na letovanju u Španiji silovala grupa nemačkih turista: Šest mladića uhapšeno posle iživljavanja
Copyright Profimedia/Pixabay

Španska policija je uhapsila šest nemačkih turista zbog optužbi za navodno silovanje 18-godišnje Nemice na španskom ostrvu Majorka, prema saopštenju zvaničnika objavljenom danas.

Kako piše AP-a, policija tvrdi da se grupno silovanje dogodilo u hotelskoj sobi u popularnom turističkom mestu Plaja de Palma rano jutros.

Petorica od šestorice osumnjičenih Nemaca su uhapšeni nekoliko sati nakon incidenta, dok je šesti uspeo da pobegne, ali je kasnije tokom dana takođe uhapšen.

Svi privedeni turisti su starosti između 20 i 21 godine i očekuje se da će sutra svedočiti pred sudijom.

Prema izjavi devojke, koja je takođe bila na odmoru, grupno silovanje se navodno dogodilo oko 3.40 prethodne noći. Ona je policiji ispričala da je te večeri posetila bulevar Plaja de Palma sa grupom prijatelja, što je popularno mesto za mlade nemačke turiste na Majorki.

Tamo je srela jednog od privedenih turista i nakon što su zajedno pili otišla je u njegovu hotelsku sobu gde su se već nalazila još petorica muškaraca koji su takođe pili. Prema devojčinom svedočenju, pokušala je da napusti sobu, ali su je osumnjičeni sprečili u tome.

Navodno je nekoliko od njih potom silovalo devojku. Ona je uspela da pobegne iz sobe i obavesti recepcionara hotela, koji je zatim pozvao policiju.

Petoro uhapšenih turista su se i dalje nalazili u hotelu kada je policija stigla. U Španiji se grupno silovanje smatra teškim krivičnim delom, za koje je predviđena kazna do 15 godina zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike