Muškarac silovao ženu koju je upoznao preko aplikacije za upoznavanje: Otišla je kod njega u kuću, a onda je krenuo njen pakao

25.04.2023

19:58

0

Kako je ispričala, „više puta mu je govorila da prestane, ali je on nastavio“

Muškarac silovao ženu koju je upoznao preko aplikacije za upoznavanje: Otišla je kod njega u kuću, a onda je krenuo njen pakao
Copyright Metropolitan Police

Rajan Malhern (41) iz Londona osuđen za silovanje žene koju je upoznao preko aplikacije za upoznavanje nakon što se pre nekoliko dana izjasnio krivim za incident do koga je došlo u martu.

Policija je pozvana na adresu na Hornsi Lejnu u opštini Haringej nešto pre 22 sata nakon što je jedan građanin pronašao uplakanu žrtvu koja je tvrdila da je upravo silovana.

Žrtva, stara 25 godina, objasnila je da je upoznala Malherna preko aplikacije za upoznavanje i da je otišla u njegovu kuću kako bi se našla sa njim.

Dok ju je Malhern silovao, ona mu je, kako je ispričala, „više puta govorila da prestane, ali je on nastavio“.

Pobegla je iz kuće, a zatim naletela na čoveka koji je pozvao hitnu službu. Službenik je razgovarao s njom, primio njenu prijavu i zapisao njen iskaz, a sledećeg dana je odvedena kod osobe za specijalizovanu podršku.

Policajci su pokrenuli istragu u kojoj su „obišli nekoliko adresa u potrazi za Mulhernom, u početku bezuspešno“, potvrdio je portparol Metropoliten policije.

Profimedia
 

- Brojni timovi su bili raspoređeni, koristeći različite taktike da ga lociraju i uhapse. Ovo je na kraju doveo do Malhernovog hapšenja u Islingtonu dan posle silovanja, u sredu, 22. marta - rekli su iz policije.

Nakon Malhernove presude, detektiv narednik Sem Lokston, koji je vodio istragu, izjavio je da je zadovoljan ishodom.

- Neverovatno sam ponosan na svoj tim što je podržavao žrtvu tokom ove istrage sa takvim profesionalizmom. Hapšenje, podizanje optužnice i zadržavanje Malherna u pritvoru, a zatim njegovo izjašnjavanje o krivici, u roku od mesec dana od incidenta pokazuje posvećenost naših timova traženju pravde za ove užasne zločine - kazao je on.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike