Oštre kritike pakistanskog ministra spoljnih poslova: Spaljivanje Kurana je podsticanje na versku mržnju i pokušaj da se izazove nasilje!

11.07.2023

22:00

0

On je dodao da su oni koji su spalili Kuran u Stokholmu to učinili uz osećanje nekažnjivosti

Oštre kritike pakistanskog ministra spoljnih poslova: Spaljivanje Kurana je podsticanje na versku mržnju i pokušaj da se izazove nasilje!
Spaljivanje Kurana - Copyright Profimedia

Pakistanski ministar spoljnih poslova Bilaval Buto Zardari danas je, tokom rasprave u Savetu Ujedinjenih nacija za ljudska prava, izjavio da skrnavljenje Kurana predstavlja podsticanje verske mržnje.

- Moramo jasno da naznačimo šta je to. To je podsticanje na versku mržnju, diskriminaciju i pokušaj da se izazove nasilje - rekao je šef pakistanske diplomatije, prenosi Rojters.

On je dodao da su oni koji su spalili Kuran u Stokholmu to učinili uz osećanje nekažnjivosti.

- Važno je razumeti povredu koju javno i smišljeno skrnavljenje Kurana nanosi muslimanima. To je napad na njihovu veru - poručio je Zardari.

Visoki komesar UN za ljudska prava Volker Turk rekao je da su huškačke akcije protiv muslimana, kao i drugih religija i manjina, "uvredljive, neodgovorne i pogrešne".

Međutim, dodao je da je reč o "kompleksnim pitanjima", te da je potrebno voditi računa o uvođenju zakonskih ograničenja koja se odnose na slobodu izražavanja.

Sednica Saveta UN za ljudska prava zakazana je na zahtev Pakistana, nakon incidenta u Švedskoj gde je demonstrant spalio kopiju Kurana ispred centralne džamije u Stokholmu. Pakistanske vlasti pozivaju države da analiziraju svoje zakone i uklone eventualne zakonske rupe koje ometaju sprečavanje i krivično gonjenje takvih akcija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike