Uhvaćen ozloglašeni serijski ubica u Kaliforniji: Na teret mu se stavljaju ubistva žena

10.07.2023

07:25

0

Pretpostavlja se da je počinilac tri femicida koja su se dogodila u Tihuani od septembra 2021. do februara 2022. godine

Uhvaćen ozloglašeni serijski ubica  u Kaliforniji: Na teret mu se stavljaju ubistva žena
Ilustracija - Copyright Profimedia

Muškarac za kojim se tragalo zbog sumnje da je navodno odgovoran za tri ubistva žena u Tihuani uhapšen je u gradu Dauni u Kaliforniji, javlja meksički portal "Baja News".

U pitanju je muškarac koji je predtavljen kao Brajan N, koga je tražila Državna istražna agencija (AEI) Glavnog tužilaštva Donje Kalifornije. Hapšenje je izvršeno u saradnji sa Federalnim istražnim biroom (FBI) i agentima šerifske službe, koji su, kao odgovor na zahtev za ekstradiciju, dali informacije za lociranje adrese osumnjičenog.

Pretpostavlja se da je Brajan N. počinilac tri femicida koja su se dogodila u Tihuani od septembra 2021. do februara 2022. godine, pošto ga istraga nalazi na mestu zločina gde su pronađena tela žrtava.

Tužilaštvo Donje Kalifornije zatražilo je od Interpola da pokrene nalog za pretres protiv Brajana Andradea Rivere, 31-godišnjaka, koga identifikuju kao navodnog serijskog ubicu iz Tihuane.

Državni tužilac Ivan Karpio Sančez potvrdio je da je za hapšenje navodnog serijskog ubice zatražena pomoć međunarodne policije.

Do sada sprovedene istrage otkrivaju sličnosti u ubistavima, povezujući slučajeve.

Hapšenje Brajana Andradea Rivere omogućeno je identifikovanjem njegove lokacije putem snimaka sigurnosnih kamera u blizini mesta gde su pronađene žrtve, uključujući hotel i lokaciju na kojoj je ostavio jedno od tela.

Sumnja se da muškarac možda ima prebivalište u Sjedinjenim Državama, a njegove aktivnosti u Tihuani su do sada neutralisane. Vlasti pozivaju javnost da pruži informacije koje bi mogle dovesti do hvatanja ovog i drugih navodnih ubica žena, nudeći nagradu do 500.000 pezosa.

Hapšenje Brajana Andradea Rivere, poznatog kao "Ted Bandi iz Tihuane", predstavlja značajan napredak u istrazi koja je počela u decembru 2022. Njegov način rada i navodna povezanost sa ubistvima nekoliko žena doveli su ga pod lupu. Očekuje se da će on narednih dana biti izručen Meksiku kako bi se suočio s optužbama.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike