Zoriću 27 godina robije: Svoju devojku izbo nožem pa je ugušio truleks krpom

30.06.2023

14:48

0

Prema optužnici, on je nakon krađe svađe sa Milojevićevom, uzeo kuhinjski nož te je više puta ubo u predelu glave, vrata i ruku

Zoriću 27 godina robije: Svoju devojku izbo nožem pa je ugušio truleks krpom
Žarko i Neda - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk

Žarko Zorić (39) osuđen je u prijedorskom Okružnom sudu na 27 godina zatvora zbog ubistva svoje devojke Nede Milojević (44) koju je izbo nožem i ugušio truleks krpom, nakon čega je zapalio stan te otišao u kafić da pije i igra igre na sreću.

Presuda je izrečena nakon što je optuženi priznao krivicu pred većem i odrekao se prava na suđenje. Zorić je Milojevićevu usmrtio 20. januara u njenom stanu u u ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru, piše Glas Srpske.

Prema optužnici, on je nakon krađe svađe sa Milojevićevom, uzeo kuhinjski nož te je više puta ubo u predelu glave, vrata i ruku. Žrtva se pokušala zaštititi rukama i zadobila je više ubodnih i reznih rana od kojih je pala na ležaj, prenosi Srpskainfo.

-  Dok je ležala, dajući znake života i trpeći intenzivne i dugotrajne bolove i patnje, uporan u svojoj nameri da je liši života i spreči da eventualno pozove pomoć, optuženi je uzeo truleks krpu i ugurao oštećenoj u grlo. Bio je svestan činjenice da će oštećena trpeti bolove i patnje, usled čega je došlo do nasilnog ugušenja oštećene Nede Milojević i smrtnog ishoda, nastalog kao posledica začepljenja grkljana i ždrela masivnim stranim telom – truleks krpom, potpomognut oštećenjem vratnog dela kičmene moždine - stoji u optužnici.

Dodaje se da je optuženi Zorić prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u nameri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog dela.

Navodi se da je Zorić nakon toga izašao iz stana te otišao u Komunalno preduzeće u kojem je bio zaposlen, a zatim u ugostiteljski „Bolero“ gde je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću.

Kako stoji u optužnici požar se proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju.

- Usled sagorevanja je došlo do urušavanja dela međuspratne konstrukcije u stanu od Z. G. u prizemlju zgrade i iz kojeg je neposredno pre toga G. Z. izašla. Širenje požara na ostatak stambene zgrade, gde se u stanovima u tom trenutku nalazio jedan broj stanara, naknadno je sprečeno blagovremenim reagovanjem pripadnika vatrogasne jedinice iz Prijedora - stoji u optužnici.

Ističe se da je optuženi Zorić bio dok je podmetao požar svestan činjenice da se radi o stambenoj zgradi sa više stanara gde će požarom izazvati opasnost za njihove živote i imovinu većeg obima, na šta je i pristao. Pretpostavlja se da je motiv zločina ljubomora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike