Kolaps u Londonu od 23. jula: Londonski metro stupa u štrajk, sve staje zbog loših uslova rada

07.07.2023

00:27

0

Ova akcija zatvoriće londonski metro i pokazaće koliko je važan rad naših članova, rekao je generalni sekretar sindikata

Kolaps u Londonu od 23. jula: Londonski metro stupa u štrajk, sve staje zbog loših uslova rada
Ilustracija - Copyright Profimedia

Osoblje londonske podzemne železnice stupiće u štrajk od 23. do 28. jula zbog dugotrajnog spora oko penzija, otpuštanja i uslova rada, saopštio je danas sindikat RMT.

Preko 10.000 radnika ima pravo na štrajk, ali će štrajkovi uticati na različite delove mreže podzemne železnice i razrede radnika u različitim danima, rekao je portparol RMT-a, a preneo je Rojters.

- Ova akcija zatvoriće londonsko metro i pokazaće koliko je važan rad naših članova - rekao je generalni sekretar RMT Mik Linč.

Železnički radnici širom Britanije organizovali su nekoliko štrajkova od prošlog leta, kao i hiljade zaposlenih u drugim industrijama i profesijama, jer visoka inflacija podstiče zahteve za boljom platom.

- Razočarani smo što je RMT najavio štrajk o ovom nizu pitanja o kojima smo pokušavali da otvoreno razgovaramo sa njima - rekla je glavni operativni direktor Transporta za London Glin Barton.

Ona je pozvala sindikat da se preispita i da se odazove razgovorima o mogućim rešenjima.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike