Bizaran slučaj „Dame iz reke" rešen posle skoro 5 decenija: Zadavljena i vezana pronađena kako pluta, ali neke stvari dalje ostaju misterija

06.07.2023

18:23

0

Bila je vezana muškim kravatama, a lice joj je umotano u kuhinjsku krpu

Bizaran slučaj „Dame iz reke" rešen posle skoro 5 decenija: Zadavljena i vezana pronađena kako pluta, ali neke stvari dalje ostaju misterija
Copyright Ontario Provincial Police

Kanadska policija identifikovala je ženu poznatu kao „Dame iz reke Nejšn" skoro pet decenija nakon što je nestala i pronađena kako pluta u reci u Ontariju, saopštila je policija.

Džuvel "Lala" Lengford, čije je devojačko prezime Parčman, otputovala je u Montreal u aprilu 1975. godine, ali se nije vratila kući i njena porodica je prijavila njen nestanak, saopštila je policija provincije Ontario u sredu u saopštenju za javnost.

Policija kaže da je Lengfordova (48) postala poznata kao „Dama iz reke Nejšn“, po reci Nejšn u istočnom Ontariju gde su njeni ostaci pronađeni 3. maja 1975. godine.

U martu 2022. njeni posmrtni ostaci su vraćeni u SAD nakon čega je usledila komemoracija i sahrana, navodi se u saopštenju.

Lengford je zadavljena televizijskim kablom prekrivenim plastikom, prema projektu DNK Doe, neprofitnoj organizaciji koja radi na identifikaciji koristeći istražnu genetsku genealogiju i asistirala je policiji u slučaju Lengfordove. Njene ruke i gležnjevi su takođe bili vezani muškim kravatama, a lice joj je bilo umotano u kuhinjsku krpu, navodi organizacija.

Prikazi forenzičkog umetnika i trodimenzionalna aproksimacija lica razvijena 2017. nisu bili u mogućnosti da pomognu u identifikaciji Lengfordove ili bilo kog potencijalnog osumnjičenog sve do kraja 2019. godine, kada je Centar forenzičkih nauka u Torontu dobio novi DNK profil Lengforda koji je odgovarao uzorcima prikupljenim od dva pojedinca u porodičnom DNK stablu, navodi se u saopštenju.

Posle duge istrage od 47 godina, zvaničnici su uspeli da uhapse osobu koja živi u Holivudu na Floridi. Rodni Nikols (81) optužen je za ubistvo Lengfordove na suduu Ontariju krajem prošle godine, navodi se u saopštenju.

Policija je takođe saopštila da su Lengfordova i Nikols bili poznati jedno drugom, ali nisu detaljnije govorili o njihovoj vezi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike