Aligator napao ženu koja je šetala psa: Ubio je, pa čuvao njeno telo, nije dao spasiocima da mu priđu (VIDEO)

05.07.2023

10:09

0

Incident se dogodio manje od godinu dana nakon što je još jednu ženu usmrtio aligator u istom okrugu

Aligator napao ženu koja je šetala psa: Ubio je, pa čuvao njeno telo, nije dao spasiocima da mu priđu (VIDEO)
Aligator - Copyright Printscreen Youtube/ CBS Evening News

Žena koja je šetala svog psa stradala je u utorak ujutro kad ju je napao aligator u Južnoj Karolini, saopštile su vlasti, što je drugi smrtonosni napad aligatora u okrugu za manje od godinu dana.

Prema kancelariji šerifa okruga Bjufort, u utorak ujutro oko 9.30 prijavljen je napad aligatora u blizini lagune koja se graniči sa terenom za golf u zajednici Španski Vels na ostrvu Hilton Hed. Zvaničnici su rekli da je 69-godišnja žena nađena na ivici lagune i da deluje da nije davala znake života.

- Uloženi su napori za spasavanje i pojavio se aligator koji je čuvao ženu, sprečavajući pokušaje da joj se priđe. Aligator je bezbedno uklonjen iz tog područja, a telo žene je izvučeno - saopštila je šerifova kancelarija.

Policajci su utvrdili da je žena rano ujutro šetala psa kada ju je napao aligator. Pas nije povređen.

Mrtvozornik okruga Bjufort obaviće obdukciju žene.

Incident se dogodio manje od godinu dana nakon što je još jednu ženu usmrtio aligator u istom okrugu. Aligator je 15. avgusta prošle godine ubio 88-godišnju ženu iz San Sitija u laguni blizu njene kuće.

Smrtonosni napadi aligatora u Južnoj Karolini zabeleženi su tek poslednjih godina.

Pre tri godine, 2020, policajci su upucali aligatora koji je smrtno napao 58-godišnju ženu na ostrvu Kijava u Južnoj Karolini.

Prethodne godine muškarac je pronađen mrtav na ostrvu Kijava sa tragovima koji su delovali kao da su nastali usled ugriza aligatora, ali nije utvrđeno da li je životinja kriva za njegovu smrt.

I 2018. i 2016. zabeležen je po jedan smrtonosni napad, a pre toga Južna Karolina nikada ranije nije zabeležila takav incident.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike