Vikiliks dokumenti: FBI lovio pedofile pomoću simbola koje su koristili da se prepoznaju, mnoge smo viđali svakodnevno (FOTO)

01.07.2023

17:33

0

U drugoj turi fajlova koji su izazvali buru u javnosti bavili smo se znakovima koje su za raspoznavanje koristili organizovani zlostavljači dece, u koje je bio upućen američki Federalni istražni biro

Vikiliks dokumenti: FBI lovio pedofile pomoću simbola koje su koristili da se prepoznaju, mnoge smo viđali svakodnevno (FOTO)
Copyright Profimedia

Fama oko otkrića Vikiliksa, međunarodne neprofitne organizacije koja se bavi objavljivanjem poverljivih dokumenata, ni danas ne jenjava, ali je retko ko obuhvatio sav materijal koji je do sada objavljen.

Portal 24sedam objavljivaće u narednim danima tekstove vezane za ono što je otkriveno u dokumentima ove organizacije u okviru serijala Vikiliks dokumenti - tajne Vikiliksa. Bavićemo se onim što je bitno za ceo svet i specifično za naše podneblje, dok ćemo izostaviti stvari koje ni na koji način nemaju veze sa Srbijom i Balkanom.

Razrađena mreža pedofila

Druga tema kojom ćemo se baviti u okviru serijala odnosi se na eksplozivan dokument FBI-a koji je otkrio tajne simbole koje organizovani pedofili koriste da bi se međusobno prepoznali.

Vikiliks je ovaj dokument objavio sa uverenjem da će informacije koje su u njemu pomoći čitaocima, naročito roditeljima i drugima koji se bave čuvanjem dece da prepoznaju pedofila.

Novinari povezani sa Vikiliksom su dokument dobili preko mreža "dečje erotike" u Španiji, što postavlja pitanje kako je ovaj poverljivi materijal FBI-a došao u ruke osoba koje su toliko bliske ljudima koje treba da istražuje.

FBI
 

Pedofili koji seksualno zlostavljaju decu, kao i oni koji proizvode, distribuiraju i trguju dečjom pornografijom, koriste različite tipove identifikacionih logotipa ili simbola kako bi prepoznali jedni druge i razlikovali svoje seksualne preferencije. Da bi posebno ukazali na rodnu preferenciju pedofila, članovi pedofilskih organizacija ohrabruju upotrebu opisa kao što su „ljubav prema dečaku“, „ljubav prema devojčici“ i „dečja ljubav“. Ovi simboli su urezani u prstenove i od njih su napravljeni privesci, a pronađeni su i utisnuti na novčiće.

Kako izgledaju simboli

Jedan od simbola, plavi spiralni trougao uokviren drugim trouglom, poznat je kao logo onih koji vole dečake.

Drugi je za pedofile koji više vole veoma mlade dečake. Ovaj simbol, poznat kao logotip za „ljubav prema malom dečaku“, takođe je plava trougla spirala, ali iscrtana dečjim šarama.

Logo za one koji vole devojčice je srce u srcu, dok pedofili kojima pol nije važan koriste simbol leptira sastavljen od srca.

FBI
 

Tu je i logo „Childlove Online Media Activism", koji pedofili koriste kao simbol da promovišu svoj „cilj“: da se dekriminalizuju seksualni odnosi između odraslih i maloletnika.

Simbol - trougao, srce i krug spojeni u jedno - već godinama kruži internetom, a čak se pojavio i na nekim dečijim igračkama.

Istražitelji Nacionalne inicijative za fotografije nevinih FBI-ja otkrili su šifru 2007. godine.

Sastavljajući ih u PDF dokument, agenti su ih poslali agencijama za sprovođenje zakona širom zemlje.

Dokument je izazvao veliku buru otkad je objavljen na Vikiliksu 2007, a posebno je zabrinuo one koji su na nakitu imali ocrnjene simbole, ne znajući ko ih i za šta koristi, dok su neke kompanije morale da uklone slične simbole kako ne bi bile povezivane sa zlostavljačima dece.

Sveobuhvatan prikaz koda pojavio se mesec dana nakon što je „Monster Jam" bio primoran da opozove liniju kamiona igračaka na kojima su bili simboli koji imaju užasavajuću sličnost.

U prehodnom tekstu bavili smo se medicinskim izveštajem Stiva Džobsa koji sugeriše da je milijarder bio pozitivan na sidu, kao i da je moguće da je preminuo od stanja koje je ova bolest uzrokovala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike