Policajac usvojio zlostavljanu devojčicu: Kad je video u kakvom je stanju nije mogao da prestane da misli o njoj

28.06.2023

13:40

0

Sprijateljili su se već dok su čekali socijalne radnike, a od tada do momenta kad je počela da ga oslovljava sa "tata" nije prošlo mnogo

Policajac usvojio zlostavljanu devojčicu: Kad je video u kakvom je stanju nije mogao da prestane da misli o njoj
Copyright Privatna Arhiva

Policajcima se često dešava da dobiju teške slučajeve, a to se desilo i poručniku Brajanu Zeku koji je ostao pod utiskom kada je upoznao zlostavljanu devojčicu Kejlu koju nije mogao da izbaci iz glave toliko da je na kraju odlučio da je usvoji i postane njen otac.

Kejlu je upoznao 2018. u Kingmanu u Arizoni kada je otišao u rutinsku proveru u njenu kuću da bi utvrdio da je dvogodišnja devojčica žrtva zlostavljanja kojoj je bio potreban novi dom.

Privatna Arhiva
 

- Imala je frakturu lobanje, krvarenje u mozgu i iščašeni lakat. Srce me je bolelo zbog ove devojčice koja je bila prekrivena modricama. Imala je veoma jak duh u sebi - ispričao je Zek kasnije.

Ostavila je utisak na njega iako to nije bio prvi put da je video zlostavljano dete tokom svog posla.

- Umrlo mi je 13-mesečno dete. To je bilo teško. To je nešto što ostavlja emocionalne ožiljke i što ponovo proživljavam svaki put kada pričam o tome. Kejla je mogla da bude ta devojčica, ali Bog je imao drugačiji plan - ispričao je on za lokalne medije.

Privatna Arhiva
 

Sprijateljio se sa Kejlom već dok su čekali socijalne radnike, a onda je iznenadio vlasti koje su počele da traže hraniteljsku porodicu za devojčicu.

Zek nije dugo razmišljao da napravi prvi korak i ubrzo je odlučio da ponudi Kejli privremeni dom dok se radilo na nalaženju trajnijeg rešenja.

- Rekli su da će proći samo nekoliko nedelja do mesec dana dok ne pronađu smeštaj za nju. Išli smo iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec ne znajući koliko će dugo biti sa nama - kazao je on.

Privatna Arhiva
 

Na kraju je odlučio da njegov dom bude trajno rešenje za nju. Četiri godine nakon što ju je upoznao usvojio je Kejlu.

Kolega policajac i detektiv iz detinjstva Hit Mosbi rekao je da ne može da veruje u velikodušnost svog prijatelja.

- Bio sam zadivljen. Nikada nisam čuo da je neko od naših oficira to uradio - rekao je Mosbi. 

Privatna Arhiva
 

Ali Zek je znao da je to sudbina.

- Toliko je divna da mi ju je Bog poslao sa razlogom i ja sam veoma zahvalan na tome - rekao je i dodao da se nada da će usvojiti još dece u budućnosti.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike