Medvedev poslao odlučnu poruku: Rusija neće dozvoliti razbojnicima da imaju nuklearno oružje

24.06.2023

18:21

0

Medvedev je rekao da Rusija neće dozvoliti da se događaji odvijaju po scenariju koji bi omogućio, kako je naveo, da banditi dobiju nuklearno oružje

Medvedev poslao odlučnu poruku: Rusija neće dozvoliti razbojnicima da imaju nuklearno oružje
Ekaterina Shtukina/Pool Photo via A/Pixabay/Cristian Ibarra - Copyright Ekaterina Shtukina/Pool Photo via A/Pixabay/Cristian Ibarra

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas, povodom pobune paravojne organizacije "Vagner" da će ceo svet biti na ivici katastrofe ako rusko nuklearno oružje "padne u ruke bandita".

Medvedev je rekao da Rusija neće dozvoliti da se događaji odvijaju po scenariju koji bi omogućio, kako je naveo, da banditi dobiju nuklearno oružje, prenele su RIA Novosti.

Istakao je da se akcije organizatora pobune uklapaju u šemu dobro smišljenog i orkestriranog državnog udara i dodao da smatra verovatnim učešće "stranih stručnjaka" u njoj.

"Rusija neće dozvoliti da se pobuna "Vagnera" pretvori u puč ili globalnu krizu", naglasio je Medvedev.

Federalna služba bezbednosti Rusije pokrenula je u petak postupak protiv šefa privatne vojne organizacije "Vagner" Jevgenija Prigožina zbog navodne pobune.

Prigožin je pozvao ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba generala Valerija Gerasimova da dođu u Rostov na Donu na sastanak sa njim, i zapretio da će, u suprotnom "krenuti na Moskvu".

Predsednik Rusije Vladimmir Putin rekao je da su oni koji su organizovali i planirali oružanu pobunu, koji su nosili oružje protiv saboraca, izdali Rusiji i upozorio da će za to odgovarati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike