Rusija otkrila mračne planove Ukrajine koje je osujetila: U proleće 2022. hteli su da...

23.06.2023

15:27

0

Još na početku specijalne operacije vojska je došla do dokumenata u kojima je razotkrivena namera Kijeva

Rusija otkrila mračne planove Ukrajine koje je osujetila: U proleće 2022. hteli su da...
Ukrajina - Copyright Printscreen/YouTube/Sky News

Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije i predsednik Ruskog istorijskog društva Sergej Nariškin otkrio je da je Moskva raspolagala podacima o tome da je Kijev 2022. godine pripremao snage kako bi „ugušio Donbas“, a da bi to izbegla, Rusija je bila prinuđena da pokrene specijalnu vojnu operaciju.

- Dobijali smo prilično informacija o tome da je Kijev bio doneo odluku i da su oko Donbasa bile koncentrisane ozbiljne snage kako bi se Donbas, konačno, ugušio - istakao je Nariškin.

Ruska vojska je na početku specijalne operacije pronašla dokumente koji „ukazuju na to da je Kijev, uz saglasnost ili čak uz podsticanje svojih zapadnih gospodara, planirao, krajem februara ili početkom marta (2022) da otpočne, zapravo, kaznenu operaciju, koja je trebalo da dovede do žrtava stanovnika Donbasa“.

Nariškin je pored toga naglasio da se zapadne elite nadaju da se Rusija može pobediti snagom oružja, ali da je to ogromna zabluda.

- Neke zapadne elite pomislile su da je Rusiju moguće pobediti oružjem. Najteže posledice ove duboke zablude trenutno trpe vojnici Oružanih snaga Ukrajine i plaćenici iz zapadnih zemalja, koji masovno ginu na frontu za njima potpuno strane interese vladajućih krugova Vašingtona i niza drugih prestonica članica NATO - istakao je Nariškin na konferenciji za novinare na temu sveruske akcije „Diktat pobede“.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ranije je izjavio da zemlje Alijanse treba da povećaju proizvodnju municije pošto su njihove zalihe na izmaku zbog isporuka Ukrajini.

Prema pisanju „Blumberga“, zemlje Alijanse planiraju da na sastanku u Viljnusu 11. i 12. jula dogovore akcioni plan za povećanje proizvodnje oružja i zajedničkih nabavki kako za nastavak pružanja pomoći Kijevu, tako i za sopstvene potrebe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike