Lukašenko upozorio na opasnost od trećeg svetskog rata: Jedan pogrešan korak Zapada mogao bi da postane poslednji za veliki deo čovečanstva

22.06.2023

10:28

0

Beloruski lider se plaši da smo na ivici velikog sukoba

Lukašenko upozorio na opasnost od trećeg svetskog rata: Jedan pogrešan korak Zapada mogao bi da postane poslednji za veliki deo čovečanstva
Aleksandar Lukašenko - Copyright Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Situacija na planeti je takva da je samo pitanje trenutka kada će se nit mirnodopskog vremena prekinuti, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

- Nakon decenija prosperitetnog života na planeti ponovo je nastala situacija kada je nit mirnodopskog vremena pred kidanjem. Još jedan pogrešan korak ciničnih zapadnih političara mogao bi da postane poslednji za veliki deo čovečanstva - izjavio je beloruski lider tokom govora povodom Dana svenarodnog sećanja na žrtve Velikog otadžbinskog rata i genocida nad beloruskim narodom, objavljenom na sajtu šefa Belorusije.

Lukašenko je istakao da beloruski narod, znajući iz prve ruke ratne strahote i cenu pobede, čuva istorijsku istinu, jača državni suverenitet i jedinstvo nacije u ime mira u otadžbini.

Lider istočnoevropske države podsetio je na tragične događaje od 22. juna 1941. godine kada je Belorusija zahvaćena ratom i istakao da je beloruska zemlja više od tri godine bukvalno roptala pod zverstvima nacista.

Prema njegovim rečima, svaki treći stanovnik zemlje stradao je u ratnoj stihiji.

Beloruski predsednik je zaključio da neljudska surovost nije slomila volju beloruskog naroda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike