Lavrov analizirao poteze Zapada: Ako NATO želi da ratuje u Ukrajini, mi smo spremni na to

20.06.2023

18:20

0

Ruski ministar spoljnih poslova još jednom je naglasio da će ciljevi specijalne vojne operacije biti ispunjeni, kao i da je Moskva spremna za sve varijante razvoja situacije

Lavrov analizirao poteze Zapada: Ako NATO želi da ratuje u Ukrajini, mi smo spremni na to
Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Ruski ministar spoljnih poslova izjavio je da protivljenje NATO-a zamrzavanju konflikta u Ukrajini znači da oni žele da ratuju i da je Moskva spremna za to.

- Ako NATO, preko Stoltenberga, ponovo izjavljuje da je protiv zamrzavanja, kako kažu, konflikta u Ukrajini, onda znači da žele da ratuju. Neka ratuju, mi smo za to spremni - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare posle ministarskog sastanka država-članica ODKB.

- Odavno smo shvatili ciljeve NATO-a u Ukrajini. Oni su se formirali dugo godina, posle državnog udara. Sada NATO pokušava da ih sprovede - dodao je on.

Lavrov je još jednom naglasio da će ciljevi specijalne vojne operacije biti ispunjeni, kao i da je Rusija spremna za sve varijante razvoja situacije.

Prema rečima šefa ruske diplomatije, pojedini političari i eksperti na Zapadu postepeno se „otrežnjuju i shvataju prave uzroke onoga što se dešava na zemlji“. Međutim, dodao je on, „ako oni istovremeno izjavljuju da ne vode rat protiv Rusije, a u stvari rade upravo to, priznajući da bi bez upumpavanja oružja ukrajinskom režimu, bez davanja obaveštajnih podataka, informacija sa satelita ukrajinska situacija odavno već bila okončana. To je zapravo priznanje da su oni direktan učesnik u hibridnom ratu koji je objavljen Rusiji“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike