Grom udario u Ajfelov toranj: Snažno nevreme pogodilo Pariz (FOTO)

19.06.2023

18:20

0

Loši vremenski uslovi zatvorili zelene površine u glavnom gradu

Grom udario u Ajfelov toranj: Snažno nevreme pogodilo Pariz (FOTO)
Ajfelova kula - Copyright Pixabay

U nedelju ujutru, Ajfelov toranj u Parizu bio je meta munje koja je udarila tokom snažnog nevremena praćenog grmljavinom. Ovaj izuzetno neobičan događaj šokirao je stanovnike i posetioce Pariza.

Usled nepovoljnih vremenskih uslova, opštinske vlasti su odlučile da zatvore sve zelene površine u glavnom gradu, uključujući parkove, bašte i groblja, do sledećeg jutra. Ova mera je preduzeta kako bi se osigurala bezbednost ljudi u slučaju opasnih vremenskih fenomena.

Jaki vetrovi takođe su pogodili delove Pariza i okoline, a očekivalo se da će dostići brzinu veću od 100 kilometara na sat. Kao rezultat toga, mnogi građani su bili upozoreni da budu oprezni i ostanu unutar zatvorenih prostora dok nevreme ne prođe.

 

 

U saopštenju izdatoj za 44 grada, uključujući Pariz, istaknuto je narandžasto upozorenje zbog jakih grmljavina koje su zahvatile veći deo zemlje. Ove nevremenske pojave izazvale su poremećaje u saobraćaju i ostavile građane da se suoče s teškim vremenskim uslovima.

 

 

Pariski zvaničnici i hitne službe su bili na oprezu i pružali podršku građanima koji su se mogli naći u nevolji usled nevremena. Istraga o udaru munje na Ajfelov toranj je u toku, dok se nadležne službe bave procenom štete i obezbeđivanjem sigurnosti javnosti u slučaju sličnih događaja.

Nevremena i ekstremni vremenski uslovi su neizbežan deo prirode, pa je važno da građani prate uputstva i savete lokalnih vlasti kako bi se zaštitili od potencijalnih opasnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike