Pre 50 godina je jedna žena pronađena mrtva u sanduku usred polja: Konačno je otkriveno ko je ona (VIDEO)

04.06.2023

14:47

0

Autor: N.P.

Svedoci su tada policiji rekli da su videli dva muškarca kako se pikapom dovoze do polja

Pre 50 godina je jedna žena pronađena mrtva u sanduku usred polja: Konačno je otkriveno ko je ona (VIDEO)
Silvija Džun Aterton je iza sebe ostavila petoro dece - Copyright Youtube/NBC News

Jedna žena je pre više od 50 godina pronađena mrtva u sanduku koji je ostavljen u polju u Sent Pitersburgu, na Floridi, a njen identitet nikada nije utvrđen - sve do danas.

- Ovo je slučaj koji je dugo mučio policiju. Uvek je bio poznat kao "žena iz sanduka" - rekao je Majk Kovačev iz policije Sent Pitersburga.

Žena je identifikovana kao Silvija Džun Aterton (41) iz Tusona u Arizoni. Iza sebe je ostavila petoro dece.

Njeno telo je pronađeno umotano u plastičnu foliju unutar jednog sanduka 31. oktobra 1969. godine. Svedoci su tada policiji rekli da su videli dva muškarca kako se pikapom dovoze do polja i ostavljaju sanduk.

Detektivi su godinama češljali izveštaje o nestalim osobama kako bi utvrdili ženin identitet, ali uzalud. Naposletku, sahranjena je na lokalnom groblju.

Policija je potom telo ekshumirala 2010, tokom identifikacije nepoznatih žrtava, u pokušaju da uzmu uzorak DNK. Međutim, ostataka jedva da je bilo, pa je od slučaja ponovo moralo da se nakratko odustane.

Detektivi nisu očajavali pa su krajem prošle i početkom ove godine ponovo počeli da istražuju ovaj slučaj i pronašli su uzorak kose koji nikad nije testiran. Privatna laboratorija je uspela da izdvoji profil DNK i da pregleda baze podataka. Na taj način su došli do živih rođaka Silvije Aterton.

- To je jedna stvar koju treba da naglasim kada je reč o zastarelim slučajevima, potrebna je upornost - naveo je Kovačev.

Youtube/NBC News
Sanduk u kome je pronađena Silvija Aterton

Utvrđeno je da je Atertonova imala petoro dece, ali da nije bila naročito povezana sa Sent Pitersburgom. Uoči smrti, napustila je Tuson sa decom, a dvoje njih je odvela kod bivšeg muža u Čikago. Posle toga je više nikada nisu videli.

- Ne znamo još ko ju je ubio - dodao je Kovačev.

Istražitelji su utvrdili da je sanduk u kom je pronađena bio njen i da se preudala, ali da muž nikada nije prijavio nestanak. Preminuo je 1999. godine.

Ćerka Silen Gejts je navela da oseća olakšanje.

- Tužno je olakšanje jer su je konačno pronašli, a umrla je na užasan način - dodala je ćerka.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike