Ostaci čoveka nestalog pre 16 godina pronađeni u kolima na dnu jezera: Misterija bi uskoro mogla biti rešena (VIDEO)

16.04.2023

12:19

0

Autor: N.P.

Jezero u kome je pronađen automobil se nalazi na svega šest minuta od paba u kome je Halfri poslednji put viđen

Ostaci čoveka nestalog pre 16 godina pronađeni u kolima na dnu jezera: Misterija bi uskoro mogla biti rešena (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/ABC Action News

Volonterski ronilački tim je, pomažući istražiteljima sa Floride, pronašao ostatke čoveka, koji je nestao pre 16 godina, u jednom potonulom automobilu.

"Micubiši SUV" je pronađen na dnu jezerceta u Palm Harboru, a utvrđeno je da je vozilo pripadalo nestalom Robertom Halfriju.

Automobil je izvučen iz vode, a u njemu su pronađene ljudske kosti.

Halfri je poslednji put viđen kako napušta bar "Pegi O'Nil" oko ponoći, 22. maja 2006. godine. U istoj ulici je radio kao menadžer u jednom restoranu. Trebalo je da se sastane sa prijateljem, ali nikada nije stigao.

Inače, jezero u kome je pronađen automobil se nalazi na svega šest minuta od paba.

Kako se prisetio njegov prijatelj iz detinjstva, inače vlasnik restorana, kobne noći je Halfri radio. Pretpostavlja se da je pogrešno skrenuo i nekako završio u vodi.

- Neverovatno je da ga niko nije video te noći. Niko ništa nije čuo. Nije vikao "upomoć" - rekao je Brajan St. Arnold.

Godinama su mnogi pokušavali da utvrde šta se dogodilo Halfriju, ali bez uspeha. Pre godinu dana se pojavio jedan muškarac koji je rekao da će uz pomoć sonarne opreme započeti sopstvenu potragu. Na kraju je tako i bilo.

Ronioci iz volonterskih organizacija "Sunshine State Sonar" i "Recon Dive Recovery" češljali su nacionalne baze nestalih osoba.

- Počeli smo da istražujemo gde je nestala osoba živela, radila i gde se kretala, kao i gde je primila poslednji telefonski poziv - rekao je istraživač Ken Fleming. 

Sonarnom i magnetnom opremom su uspeli da lociraju vozilo pod vodom, a prošle nedelje je utvrđeno da se u njemu nalaze ljudski ostaci.

Fleming je kazao da su na Halfrijevom slučaju radili oko godinu dana i da su uspeli da pronađu njegovo vozilo uprkos veoma lošoj vidljivosti.

 

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike