Bogatašica izbegla zatvor nakon ubistva policajca: Pronađena isprskana krvlju, dok je njegovo telo plutalo u vodi

02.06.2023

12:52

0

Prošlog meseca Hartinova se izjasnila krivom po optužbi za ubistvo iz nehata

Bogatašica izbegla zatvor nakon ubistva policajca: Pronađena isprskana krvlju, dok je njegovo telo plutalo u vodi
Džasmin Hartin - Copyright Profimedia

Kanadska bogatašica Džasmin Hartin nije osuđena na kaznu zatvora zbog ubistva visokog policijskog zvaničnika u Belizeu tokom, kako je tvrdila, slučajne pucnjave.

Hartinova, koja ima dvoje dece sa sinom britanskog lorda Eškrofta, Endruom Eškroftom, i koja se sada bori za starateljstvo, kažnjena je sa 75.000 dolara zbog ubistva iz nehata, izvestili su lokalni mediji.

Njen luksuzni život na plaži okončan je pre godinu dana kada je pronađena na doku poprskana krvlju, dok je telo nadzornika Henrija Džemota plutalo u vodi sa ranom iza uha.

Njih dvoje su pili i družili se nakon policijskog časa, a Hartinova je kasnije rekala policiji da joj je Džemot pokazivao kako da koristi pištolj za sopstvenu zaštitu kada je on neočekivano opalio.

Džemotova porodica ne prihvata njeno objašnjenje, a bilo je pritužbi da je Hartinova, kanadska državljanka, dobila poseban tretman zbog porodičnih veza i bogatstva.

U međuvremenu, Hartinova je izgubila starateljstvo nad decom od bivšeg partnera, hotelijera Endrua Eškrofta, i između njih je izbila svađa zbog koje je bila zatvorena na nekoliko dana pošto je jedan od njegovih zaposlenih povukao garanciju za kauciju.

Prošlog meseca Hartinova se izjasnila krivom po optužbi za ubistvo iz nehata, što retko donosi zatvorsku kaznu. Novčana kazna koju mora da plati najveća je koja je ikada izrečena za tu optužbu, navode mediji.

Pošto je u sredu izvedena iz zgrade suda, odbila je da govori, ali je nakon izjašnjavanja o krivici u aprilu, rekla je novinarima: „Samo želim da Henrijeva porodica sada ima mir i želim da cela ova stvar bude iza svih nas kako bismo mogli da se izlečimo."

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike