Putin: Evroazijska unija postaje jedan od centara multipolarnog sveta koji se razvija

25.05.2023

16:12

0

Lideri zemalja Evroazijske ekonomske unije EAEU sastali su se u Kremlju

Putin: Evroazijska unija postaje jedan od centara multipolarnog sveta koji se razvija
Samit EAEU u Kremlju - Copyright Vyacheslav Viktorov, Roscongress Foundation via AP

Evroazijska ekonomska unija EAEU postaje jedan od centara multipolarnog sveta koji se razvija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Sa uverenjem konstatujem da saradnja u okviru Evroazijske unije nastavlja da jača i da naša asocijacija dosledno zauzima poziciju jednog od nezavisnih i samodovoljnih centara multipolarnog sveta koji se razvija - rekao je Putin.

Zemlje Evroazijske ekonomske unije EAEU treba da rade na jačanju finansijskog suvereniteta organizacija, istakao je predsednik Rusije na sastanku Vrhovnog evroazijskog ekonomskog saveta.

To se, prema njegovim rečima, može postići "obezbeđivanjem stabilne kreditne, bankarske i druge infrastrukture, kao i razvojem i harmonizacijom evroazijskog finansijskog tržišta".

Lideri zemalja Evroazijske ekonomske unije EAEU sastali su se u Kremlju, a samit je otvoren foto sesijom predsednika Rusije, Belorusije, Kazahstana i Kirgizije Vladimira Putina, Aleksandra Lukašenka, Kasim-Žomarta Tokajeva i Sadira Džaparova, kao i jermenskog premijera Nikole Pašinjana.

 

BONUS VIDEO


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike