U pucnjavi u Japanu stradale tri osobe: Napadač potegao nož, pa zapucao na policajce! (VIDEO)

25.05.2023

13:58

0

Izbo je ženu, pa se sukobio sa policijom

U pucnjavi u Japanu stradale tri osobe: Napadač potegao nož, pa zapucao na policajce! (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/IFENG__official

Tri osobe su ubijene, uključujući dva policajca, u pucnjavi i napadu nožem u centralnom Japanu u četvrtak, javila je japanska javna radiodifuzna organizacija NHK pozivajući se na policiju.

Policija je dobila poziv kasno popodne sa izveštajima da je "muškarac izbo ženu", rekao je policijski zvaničnik grada Nakano za CNN.

Kada su policajci stigli na mesto događaja, muškarac je pucao iz nečega što je ličilo na lovačku pušku, pogodivši četiri osobe pre nego što je pobegao i zabarikadirao se u zgradu, dodao je on.

Žena je prebačena u bolnicu gde je kasnije proglašena mrtvom.

Javni emiter NHK kasnije je javio da su od zadobijenih povreda preminula i dva policajca, a da je još jedna osoba povređena.

NHK je izvestio da je osumnjičeni nosio maskirnu kapu, gornji i donji deo sa naočarima za sunce i maskom.

Grad Nakano je pozvao građane da ostanu u zatvorenom u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama u četvrtak.

 

 

Oružano nasilje je izuzetno retko u Japanu. Zemlja ima jednu od najnižih stopa oružanih zločina u svetu zbog izuzetno strogih zakona o kontroli oružja.

Japan, zemlja od 125 miliona ljudi, prijavio je samo devet smrtnih slučajeva od vatrenog oružja 2018, u poređenju sa 39.740 te godine u Sjedinjenim Američkim Državama, prema podacima koje je prikupila Sidnejska škola javnog zdravlja na Univerzitetu u Sidneju.

Međutim, Japan je potresla pucnjava prošle godine koja je odjeknula širom sveta. Šinzo Abe, premijer sa najdužim stažem u toj zemlji, ubijen je tokom predizbornog govora u Nari u julu.

Njegovo ubistvo izazvalo je šok u Japanu i međunarodnoj zajednici, a takođe je pokrenulo i pitanja o tome da li je bilo dovoljno obezbeđenja da ga zaštiti uprkos tome što je Japan bio naizgled bezbedno mesto.

Dobijanje vatrenog oružja u Japanu je izuzetno teško, a osumnjičeni za Abeovu pucnjavu koristio je oružje domaće izrade.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike