Imran Kan pušten iz pritvora: Pakistanski sud hapšenje proglasio nezakonitim

12.05.2023

00:46

0

Autor: Mi. S.

Bivši premijer će prenoćiti u policijskom pansionu radi svoje zaštite

Imran Kan pušten iz pritvora: Pakistanski sud hapšenje proglasio nezakonitim
Imran Kan - Copyright Printscreen Youtube/Imran Khan

Imran Kan pušten je iz pritvora nakon što je pakistanski Vrhovni sud presudio da je njegovo hapšenje nezakonito, javlja "Sky News".

Bivši premijer će prenoćiti u policijskom pansionu radi svoje zaštite, ali će mu biti dozvoljeno da se sastane s ograničenim brojem prijatelja i članova porodice.

Njegovo hapšenje u utorak izazvalo je nasilje širom zemlje u kojem je najmanje osam ljudi poginulo, a desetine povređene.

Stotine drugih je privedeno jer su pristalice bile umešane u nerede.

Kan (70) je suočen sa višestrukim optužbama za korupciju na pakistanskim sudovima otkako je svrgnut sa mesta premijera prošle godine izglasavanjem nepoverenja.

Predsednik Vrhovnog suda Umar Ata Bandial zatražio je od Kana da uputi apel svojim pristalicama da ostanu mirni jer se zemlja suočava sa rastućim previranjima.

Kan je slobodan čovek, barem noćas. Za sada, Imran Kan je slobodan čovek - pa, barem na jednu noć, on će moći da sretne svoju porodicu, okupi svoje ljude i odluči o svojim sledećim koracima.

Nakon njegovog dramatičnog hapšenja od strane pakistanskih paravojnih formacija, umešao se Vrhovni sud i proglasio njegovo hapšenje nezakonitim.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike