Posle nasilnog hapšenja saopšteno: Imran Kan optužen da je nezakonito prodavao državne poklone

10.05.2023

15:46

0

Zvaničnici antikorupcijskog tela saopštili su da je Nacionalni biro za odgovornost izdao nalog za hapšenje bivšeg pakistanskog premijera prošle nedelje

Posle nasilnog hapšenja saopšteno: Imran Kan optužen da je nezakonito prodavao državne poklone
Imran Kan - Copyright Profimedia

Nekadašnji premijer Pakistana Imran Kan optužen je u sredu da je nezakonito prodavao državne poklone tokom mandata između 2018. i 2022. godine, javio je Geo njuz.

Kan je uhapšen u utorak tokom saslušanja u sudu u Islamabadu, gde se pojavio zbog optužbi za više slučajeva korpucije, preneo je AP.

Iz njegove partije Pakistanski pokret za pravdu (PPP) saopšteno je da su Kana u prostorijama suda uhapsili agenti Nacionalnog biroa za odgovornost, državnog tela za borbu protiv korupcije.

Visoki zvaničnik te stranke Favad Čaudri saopštio je da je Kan izvučen iz suda i da su ga vladini agenti uvukli u policijski automobil, što se može videti i u snimku koji kruži društvenim mrežama, te da se sada nalazi u pritvoru.

On je hapšenje opisao kao ''otmicu''.

Zvaničnici antikorupcijskog tela saopštili su da je Nacionalni biro za odgovornost izdao nalog za hapšenje Kana prošle nedelje u posebnom slučaju korupcije i da prema nalogu nije predviđena mogućnost plaćanja kaucije.

Bivši premijer je zbačen sa vlasti izglasavanjem nepoverenja u aprilu prošle godine.

On je tvrdio da je njegovo svrgavanje bilo nezakonito i zapadna zavera i vodio je kampanju protiv vlade svog naslednika, premijera Šahbaza Šarifa, zahtevajući prevremene izbore.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike