Mrežama kruži snimak napada na Kremlj: Rusija optužila SAD da stoji iza pokušaja atentata na Putina! (VIDEO)

04.05.2023

13:40

0

Dmitrij Peskov je naveo da su SAD često birale i mete za napad Ukrajine i sredstva

Mrežama kruži snimak napada na Kremlj: Rusija optužila SAD da stoji iza pokušaja atentata na Putina! (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/anisem001

Na društvenim mrežama pojavio se snimak navodnog napada dronovima na Kremlj, za koji je Moskva optužila Rusiju, tvrdeći da je pokušan atentat na ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ipak, autentičnost ovog snimka nije zvanično potvrđena, a mnogi stručnjaci smatraju da je u pitanju montaža napravljena sa ciljem da se prikupi što veći broj pregleda na društvenim mrežama.

Nakon inicijalnih optužbi na račun Ukrajine, Rusija je u četvrtak optužila Sjedinjene Američke Države da stoje iza napada dronom na Kremlj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izneo je tu tvrdnju na brifingu novinarima, rekavši da Vašington treba da bude svestan da Rusija zna da bira mete, a da Ukrajina samo sprovodi američke planove.

Ukrajina je negirala umešanost u incident u ranim jutarnjim satima u sredu, kada su video-snimci pokazali kako se dva leteća objekta približavaju Kremlju, a jedan eksplodira uz jak bljesak.

 

 

- Pokušaji da se ovo demantuje, kako u Kijevu tako i u Vašingtonu, su, naravno, apsolutno smešni. Znamo dobro da se odluke o takvim akcijama, o takvim terorističkim napadima, ne donose u Kijevu već u Vašingtonu - rekao je Peskov.

On je naveo da su SAD često birale i mete za napad Ukrajine i sredstva za napad.

- Ovo se takođe često diktira preko okeana. Mi to dobro znamo i svesni smo toga… U Vašingtonu moraju jasno da shvate da mi to znamo - pručio je portparol Kremlja.

Kremlj je rekao da zadržava pravo da uzvrati, ali nije rekao u kom obliku bi to moglo biti.

Peskov je dodao da Rusija ima nekoliko opcija i da će odgovor, kada dođe, biti pažljivo razmotren i uravnotežen. On je rekao da je hitna istraga u toku, ali nije mogao da kaže kada će biti poznati rezultati.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike