Jedna šolja kafe rešila je misteriju staru više od 20 godina: Ovako su policajci uhvatili dvostrukog silovatelja (VIDEO)

25.04.2023

13:24

0

Autor: N.P.

Istražitelji su dva slučaja silovanja povezali 2004, ali tada još nisu mogli da nađu krivca

Jedna šolja kafe rešila je misteriju staru više od 20 godina: Ovako su policajci uhvatili dvostrukog silovatelja (VIDEO)
Copyright YouTube/Click On Detroit | Local 4 | WDIV

Kurt Rilema iz Mičigena uhapšen je jer je silovao dve žene pre više od 20 godina, zahvaljujući uzorku DNK sa šolje kafe.

Rilema (51) je uhapšen bez mogućnosti polaganja kaucije, a optužen je za silovanje žene (22) koja je u septembru 1999. godine radila na štandu sa hranom u golf klubu u Oakland Taunšipu.

Takođe, napastvovao je i tinejdžerku (19) na terenu za golf Univerziteta Pen Stejt u julu 2000, što je oko 640 kilometara dalje od mesta prvog napada.

Istražitelji su dva slučaja povezali 2004. zahvaljujući uzorcima DNK koji su prikupljeni, međutim, nisu uspeli da otkriju osumnjičenog.

Zahvaljujući napretku tehnologije, ovog januara je potraga sužena na tri moguća osumnjičena - Rilemu i njegova dva brata.

Rilema, inače strastveni golfer, u to vreme je imao 28 godina, a postao je glavni osumnjičeni kada su se njegve fizičke karakteristike poklopile sa opisom napadača koje su žrtve dale policiji.

Iako je njegov mlađi brat studirao na Univerzitetu Pen Stejt, istaknuto je da je silovatelj bio stariji od studenata. Veruje se da je Rilema bio bratu u poseti kada je silovao devojku.

Policija je počela da ga prati u januaru, a do njegovog uzorka DNK su došli tako što su pokupili šolju kafe, koju je Rilema kupio za poneti i ostavio u jednom lokalu. 

Ukoliko bude osuđen preti mu doživotna robija.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike