Drogu krili u bocama tekile: Meksička policija zaplenila skoro 10 tona metamfetamina!

25.04.2023

21:42

0

Met je stimulans koji izaziva veliku zavisnost, a običnu je u obliku praha ili kristala

Drogu krili u bocama tekile: Meksička policija zaplenila skoro 10 tona metamfetamina!
Copyright Foto:Mexico navy/SEMAR

Meksička mornarica zaplenila je skoro 10 tona tečnog metamfetamina skrivenog u 11.520 boca tekile namenjene za izvoz, navodi se u saopštenju Mornarice.

Vlasti su pronašle 8.640 kilograma droge pomoću pasa tragača i sistema za hemijsku identifikaciju, nakon pregleda kontejnera sa 960 kutija i flaša tekile u luci Manzaniljo - gradu na zapadnoj obali Meksika, prenosi CNN.

Uzorci su potom odneti u mornaričku laboratoriju na dalju analizu gde je potvrđeno da je u pitanju metamfetamin, a droga je potom zaplenjena. Ranije ove godine, mornarica je zaplenila i uništila oko 114 tona meta, podseća se u saopštenju.

AP Photo/Marco Ugarte, File
 

Met je stimulans koji izaziva veliku zavisnost, a običnu je u obliku praha ili kristala, iako se često rastvara u razlučitim rastvaračima, kako bi ga bilo teže otkriti tokom transporta pre nego što se ponovo pretvori u kristale za upotrebu.

U 2021. godini, više od 32.000 Amerikanaca umrlo je od predoziranja psihostimulansima, prvenstveno metamfetaminom, prema podacima Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Ovo nije prvi put da su vlasti zaplenile met sakriven na kreativan način. Australijski granični zvaničnici pronašli su tečni met u snežnim kuglama 2019. godine u vrednosti od milion dolara. U međuvremenu, američka pogranična policija je 2020. pronašla tečni met u vrednosti od oko 266.000 dolara u rezervoaru za gas kamiona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike