Starcu Miloju ublažena doživotna robija za silovanje dečaka: Apelacija ga osudila na 20 godina

21.04.2023

11:26

0

Autor: 24sedam

Osuđeni se u pritvoru nalazi od maja 2020. godine, kada su ga građani prijavili za zlostavljanje maloletnika

Starcu Miloju ublažena doživotna robija za silovanje dečaka: Apelacija ga osudila na 20 godina
Ilustracija - Copyright Profimedia

Novosadski Apelacioni sud preinačio je presudu Miloju J. (85) kojom je bio osuđen na doživotnu robiju, u kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Starac je osuđen zbog silovanja dečaka u maju 2020. godine na Šodrošu.

Presudom Višeg Suda u Novom Sadu, prema pisanju portala 021, starac je u oktobru 2022. godine oglašen krivim zbog silovanja, te je izrečena kazna doživotnog zatvora.

Međutim, Apelacioni sud u Novom Sadu je  preinačio presudu i delimično je prihvatio žalbu branioca na prvostepenu presudu.

Osuđeni se u pritvoru nalazi od maja 2020. godine, kada su ga građani prijavili za zlostavljanje maloletnika nakon što su zatekli nemilu scenu u blizini starog brodogradilišta u Novom Sadu.

Policijska patrola je po prijavi očevica izašla na teren i, na osnovu opisa, pronašla napasnika Miloja J. Prilikom hapšenja se nije opirao, niti je pitao zbog čega ga hapse. 

Mališan je nađen sakriven u žbunju blizu mesta na kom se desilo zlostavljanje, a utvrđeno je da je žrtva štićenik Centra za socijalni rad.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike