Krave pronađene bez jezika, a vlasti su posebno zapanjene ovim detaljima: Teksas pokušava da reši veliku misteriju

24.04.2023

12:14

1

Autor: N.P.

Do sada je pronađeno šest osakaćenih krava

Krave pronađene bez jezika, a vlasti su posebno zapanjene ovim detaljima: Teksas pokušava da reši veliku misteriju
Ilustracija - Copyright Profimedia

Vlasti Teksasa istražuju slučaj koji podseća na seriju "Dosije iks" nakon što su u tri okruga pronađene mrtve krave kojima su odsečeni jezici.

Do sada je pronađeno šest osakaćenih krava.

Policija okruga Medison je na Fejsbuku izvestila da je na jednoj kravi, staroj šest godina, napravljen veoma precizan rez kojim je uklonjena koža sa jedne strane njenih usta. Meso je ostalo netaknuto, a jezik je uklonjen bez prolivene kapi krvi.

Nije bilo znakova borbe, a u okolini nisu uočeni tragovi stopala niti automobilskih guma. Čak je i trava bila potpuno netaknuta.

Predatori i ptice takođe se nisu počastili ostacima krave, tako da se njeno telo nekoliko nedelja raspadalo, ali je bilo netaknuto.

Slično je uočeno i okruzima Brazos i Robertson gde su četiri krave i jedno tele nastradale na isti način. Svaki slučaj je prijavljen na drugoj lokaciji i u potpuno različitim krdima.

Iako se ne zna tačan uzrok smrti, krave su pronađene na isti način - ležale su na boku, a jedan deo glave duž vilice im je uklonjen, kao i jezik.

- Na dve od pet krava je kružnim rezom uklonjen anus i spoljašnji delovi genitalija. I ti rezovi su veoma precizni, baš kao i na vilici - rečeno je iz policije.

Sedamdesetih je poslednji put zabeleženo slično sakaćenje krava, a tada se raširio strah među rančerima širom SAD.

U najmanje 11 država, uključujući Kaliforniju, Montanu, Pensilvaniju i Montanu, građani su prijavljivali mrtvu stoku kojoj su nedostajali reproduktivni organi ili jezici. Njujork tajms je 1975. pisao da su tada skoro 200 krava, kao i bafalo, konj i koza, bili pogođeni ovom čudnom praksom. Potom su počele da se nižu brojne teorije o tome šta je moglo da se dogodi, od satanističkih kultova do vanzemaljaca.

Pošto se nije naišlo ni na jedno logično objašnjenje, jedan zvaničnik je predložio da je možda neko koristio helikopter usred noći. Ipak, istraga je na kraju zatvorena jer nije ponuđen nijedan dokaz.

Vlasti Oregona su pokušale da odgonetnu 2019. zašto je najmanje pet bikova ostalo bez jezika, ali i to je ostalo misterija.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike