Francuski narod besan: Sud podržao Makronovu odluku o penzijama

14.04.2023

18:09

0

Građani širom zemlje su iskazali svoje protivljenje reformi penzionog sistema, tvrdeći da će im to smanjiti penzije i ugroziti finansijsku sigurnost u starijoj dobi

Francuski narod besan: Sud podržao Makronovu odluku o penzijama
Protesti u Francuskoj - Copyright Profimedia

U poslednjim vestima iz Francuske, sud je podržao odluku predsednika Emanuela Makrona o reformi penzionog sistema, ali nezadovoljstvo građana je i dalje sve veće. 

Ova odluka suda, koja je donesena nakon meseci protesta i štrajkova širom zemlje, dodatno je podgrejala napetost i podstakla kontroverze u vezi sa promenama u penzionom sistemu, koje su najavljene u okviru Makronove politike štednje.

Sud je odlučio da je odluka o izmeni penzionog sistema zakonita i da je u skladu sa ustavom. Međutim, ovo nije umirilo nezadovoljstvo francuske nacije. 

Građani širom zemlje su iskazali svoje protivljenje reformi penzionog sistema, tvrdeći da će im to smanjiti penzije i ugroziti finansijsku sigurnost u starijoj dobi.

Makronova odluka o promenama u penzionom sistemu je deo njegove šire agende smanjenja budžetskog deficita i smanjenja javne potrošnje. 

Istakao je da je reforma penzionog sistema neophodna kako bi se očuvala održivost i finansijska stabilnost penzijskog sistema u Francuskoj, koja se suočava sa demografskim izazovima i starenjem stanovništva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike