Majka zadavila sina (11) kaišem, pa pobegla: Tvrdi da nije htela da odrasta u siromaštvu

13.04.2023

16:22

0

Policija je pozvana u porodičnu kuću nešto posle 7 sati ujutru u utorak nakon što je dečakov otac otkrio njegovo telo u spavaćoj sobi

Majka zadavila sina (11) kaišem, pa pobegla: Tvrdi da nije htela da odrasta u siromaštvu
Copyright Montgomery County District Attorney’s Office via AP

Majka iz Pensilvanije je navodno zadavila svog 11-godišnjeg sina kaišem jer nije želela da odrasta uz finansijske probleme porodice, saopštili su tužioci u sredu.

Rut Dirijenco-Vajthed (50) optužena je za ubistvo malog Metjua Vajtheda nakon što je dečak pronađen mrtav u njihovoj kući u Horšamu u utorak ujutro, saopštila je kancelarija tužioca okruga Montgomeri.

Majka je rekla istražiteljima da njen sin koji je šesti razred „plače po ceo dan“ zbog finansijskih problema porodice, prema krivičnoj prijavi.

Dirijenco-Vajthed je priznala da je zadavila dete kako on ne bi morao „da odrasta sa ovim problemima“.

Policija je pozvana u porodičnu kuću nešto posle 7 sati ujutru u utorak nakon što je dečakov otac otkrio njegovo telo u spavaćoj sobi u koju je noć ranije otišao da spava sa mamom.

Otac je pronašao zaključanu spavaću sobu zaključanu, a supruga i njihov terenac su nestali, rekli su tužioci. Nije odmah bilo jasno gde je otac spavao pre nego što je došao do mračnog otkrića.

 

 

Tužioci navode da je Dirijenco-Vajthed pobegla iz kuće nakon što je zadavila sina i odvezla se 190 kilometara do Kejp Meja u Nju Džersiju, gde se svojim terencem odvezla u okean.

Kaiš koji je korišćen za ubistvo kasnije je otkriven u vozilu, prema tužiocima.

Dirijenco-Vajthed je uhapšena ubrzo nakon što je prešla pešaka 10 kilometara do obližnjeg kvarta u kom porodica ima kuću na plaži.

Ona je optužena za ubistvo prvog i trećeg stepena, kao i za posedovanje oruđa za zločin nakon što je obdukcija obavljena u sredu zaključila da je dečakova smrt posledica davljenja.

Dirijenco-Vajthed se trenutno nalazi u Kejp Meju i biće prebačena nazad u okrug Montgomeri, rekli su tužioci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike