Objavljene teme za prvu debatu predsedničkih kandidata u SAD

19.10.2020

10:24 >> 09:38

0

Nestrančka komisija za predsedničke debate juče je najavila pitanja koja će im postaviti moderator prve debate

Objavljene teme za prvu debatu predsedničkih kandidata u SAD
Copyright Tanjug/AP Photo/Alex Brandon /Carolyn Kaster

Brutalna bitka za nominaciju sudije Vrhovnog suda, najgora pandemija koje je pogodila svet u jednom veku, nacionalna ekonomija izazvana koronavirusom, protesti i nasilje koji su se rasplamsali gradovima širom zemlje ove godine, biće samo neke od glavnih tema dva ljuta rivala i kandidata za predsednika Amerike, na prvoj debati koja se organizuje sledeće nedelje.

Nestrančka komisija za predsedničke debate juče je najavila pitanja koja će im postaviti moderator prve debate, voditelj Foks Njuza Kris Valas.

Takođe, jedna od ključnih tema biće i integritet izbora, s obzirom na to da se predsednik Tramp mesecima borio protiv glasanja mejlovima, nagoveštavajući da bi zbog toga moglo doći do “nameštenih izbora”.

Nestranačka komisija koja je organizovala i vodila predsedničke i potpredsedničke debate o opštim izborima više od tri decenije upozorila je da su navedene teme podložne mogućim promenama zbog svakodnevnih dešavanja.

Moderator prve debate Krist Valas, Profimedia

Prva debata između bivšeg potpredsednika i aktuelnog predsednika održaće se u utorak, 29. septembra, na Univerzitetu Kejs Vestern i klinici Klivlend u Ohaju.

Bajden i Tramp će ući u klinč još dva puta – 15. oktobra u Nešvilu i 22. oktobra u Majamiju.

Ovogodišnja debata mogla bi da postavi novi rekord gledanosti

Od prve predsedničke debate 1960. godine i nakon njihove obnove 1976, format je generalno ostao isti – kandidati odgovaraju na pitanja moderatora debate

Procenjuje se da je 2016. godine 84 miliona Amerikanaca gledalo prvu debatu između tadašnjeg republikanskog kandidata Donalda Trampa i demokratske kandidatkinje Hilari Klinton. Smatra se da bi zbog velikog interesovanja za izbore 2020. ovogodišnja debata mogla da postavi novi rekord, ali neizvesno je da li će uticati na stavove glasača.

Debata traje 90 minuta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike