Nemci protestuju protiv rata i isporuke oružja Ukrajini! Nekoliko stotina na ulicama Berlina

08.04.2023

19:20

0

Autor: 24sedam

Miting je održan u okviru Uskršnjih marševa mira, da bi se izrazio protest protiv aktivnosti NATO, ratova i upotrebe oružja

Nemci protestuju protiv rata i isporuke oružja Ukrajini! Nekoliko stotina na ulicama Berlina
Protest u Berlinu - Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

U Berlinu su danas održani protesti protiv rata u Ukrajini, a nekoliko hiljada ljudi je na ulicama Berlina iskazalo svoje neslaganje sa isporukama oružja kijevskom režimu, zahtevajući mirovne pregovore.

Miting je održan u okviru Uskršnjih marševa mira koji se održavaju svake godine u raznim nemačkim gradovima da bi se izrazio protest protiv aktivnosti NATO, ratova i upotrebe oružja, navodi ruska agencija TASS.

Prema rečima organizatora iz nacionalne mreže Fridens kooperative, na današnjem protestu učestvovalo je oko 3.000 ljudi.

 

 

Demonstranti su prošetali centralnom ulicom Venčanja sa natpisima Za saradnju i prijateljstvo sa Rusijom, Mir – sada, Diplomatija a ne oružje, SAD i NATO – odlazite iz Ukrajine, Protiv besmislenih sankcija jeftina energija sada i Tenkovi nikada ne donose mir.

Prema rečima organizatora, tradicionalni uskršnji marševi planirani su u više od 100 nemačkih gradova i mesta, a centralna tema je aktuelni sukob u Ukrajini, pretnja nuklearnim ratom i protesti protiv vojnih troškova.

Učesnici današnjeg protesta su naglasili da "svakodnevna smrt i klanje moraju prestati".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike