Dva brata izgubila sudski spor sa sestrom, moraju da plate milion evra

07.04.2023

22:37

0

Dva brata izgubila pravnu bitku i moraće da plate sudske troškove 1,14 miliona evra

Dva brata izgubila sudski spor sa sestrom, moraju da plate milion evra
Ilustracija - Copyright Pixabay

U Engleskoj, dva brata koja su izgubila pravnu bitku sa sestrom zbog navodnih seksističkih odredaba u testamentu njihovog oca moraće da plate sudske troškove 1,14 miliona evra.

Džuli Mejt (62) tužila je svoju braću, Endrua i Roberta Mejta, nakon što su nasledili celokupnu farmu mleka svojih roditelja vrednu 10,27 miliona evra u Zapadnom Jorkširu.

Sudija Višeg suda dodelio je u martu sestri više od 650.000 funti, nakon što je otkrila da su zahvljujući njenom radu na farmi braća dobila milione funti kada su prodala deo farme, objavio je "Sandej tajms".

Sudija je presudio da će braća morati da plate 75 odsto sudskih troškova svoje sestre, koji su procenjeni na 570.797 evra, i naložio im da odmah predaju 307.088 evra.

Pored računa za sopstvene advokate, ukupni troškovi poraza na sudu za dvojicu braće premašiće 1,14 miliona evra.

Sestra je rekla pred sudijom da je bila slomljena i zaprepašćena kada je njen otac Donald Mejt, koji je umro 1992. godine, ostavio svoj deo farme od 140 ari svojoj supruzi Širli i dvojici sinova.

Njihova majka, koja sada ima 89 godina, na kraju je predala i svoj deo imanja sinovima.

Donald i Širli Mejt bili su partneri u poslu flaširanja mleka i maloprodaje koji je funkcionisao sa farme u Netertonu, blizu Hadersfilda, a otac je u testamentu svojim trima ćerkama ostavio samo 41.097 evra.

Pixabay
 

Farma je bila u teškom stanju početkom dvehiljaditih godina, pa je Džuli Mejt angažovala konsultanta za planiranje projekta za preuređenje dela zemljišta za stanovanje, pri čemu se oslonila na obećanje majke da će prihod biti podjednako podeljen u porodici.

Sestra je rekla pred sudijom da je na kraju otkrila da su majka i braća imali dogovor da prodaju farmu, o čemu ona nije bila obaveštena.

Džuli je tužila svoju braću za "neosnovano bogaćenje", tvrdeći da su imali značajnu korist od njenog rada, a sudija je prihvatio njen argument.

Braća su ranije odbila razumnu ponudu za namirenje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike