Pilot usred leta primetio otrovnu kobru u avionu! "Osetio sam nešto hladno kako mi klizi niz leđa, a onda šok"

05.04.2023

23:00

0

Autor: 24sedam

Pilot je otrovnicu primetio kada se avion već popeo na oko 3.000 metara visine i to je zapravo najpre osetio da nešto hladno klizi niz njegova leđa, a potom je i ugledao kako "nestaje" iza sedišta

Pilot usred leta primetio otrovnu kobru u avionu! "Osetio sam nešto hladno kako mi klizi niz leđa, a onda šok"
kobra - Copyright Profimedia

Prava drama odvila se na letu južnoafričke kompanije kada je pilot uočio kobru koja slobodno puzi kroz avion, zbog čega je morao prinudno da sleti!

Da drama bude još veća on je otrovnicu primetio kada se avion već popeo na oko 3.000 metara visine i to je zapravo najpre osetio da nešto hladno klizi niz njegova leđa, a potom je i ugledao kako "nestaje" iza sedišta.

- Plašio sam se da zmija ne ode pozadi među putnike jer bi izazvala paniku. Zato sam ih obavestio o tome da je kod mene u kabini zmija i da ću pokušati da sletim što pre moguće. Zavladala je takva tišina među putnicima da je mogla da se čuje igla kako pada - rekao je pilot Rudolf Erazmus.

On je kasnije ispričao da su zmiju primetili i pre poletanja, kako je pokušao da je nađe, ali kako je nije bilo, "pretpostavili su da je otišla dalje", piše BBC.

Komesar za civilno vazduhoplovstvo Južne Afrike Popi Kos je naveo da je Erazmus pokazao „sjajnu veštinu zahvaljujući kojoj su spaseni životi". Ipak, Erazmus ističe da se ne oseća posebnim zbog onoga što je učinio.

- To je malo preterano. I moji putnici su takođe ostali mirni - rekao je.

Bonus video

https://www.youtube.com/shorts/KVQrpLI-1ig

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike