Poznato stanje Berluskonija: Bivši italijanski premijer smešten na odeljenje intenzivne nege - oboleo i od zapalenja pluća

07.04.2023

11:33

0

Tokom jučerašnjeg dana sa Berluskonijem je razgovarala italijanska premijerka Đorđa Meloni, kao i ministar infrastrukture Mateo Salvini

Poznato stanje Berluskonija: Bivši italijanski premijer smešten na odeljenje intenzivne nege - oboleo i od zapalenja pluća
Silvio Berluskoni - Copyright AP Photo/Gregorio Borgia

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni dobro je reagovao na hemioterapiju i proveo je mirnu noć u bolnici.


On je smešten na odeljenje intenzivne nege, nakon što je ustanovljeno da ima leukemiju, ali i da je u međuvremenu oboleo od zapalenja pluća.

Kako se navodi, danas bi trebalo da bude podvrgnut novim testovima, prenosi Ansa.

Tokom jučerašnjeg dana sa Berluskonijem je razgovarala italijanska premijerka Đorđa Meloni, kao i ministar infrastrukture Mateo Salvini.

Hronična mijelomonocitna leukemija od koje je Berluskoni oboleo nije klasifikovana među najteže oblike i može se lečiti vrstom hemoterapije najnovije generacije koja deluje na DNK. 

Ima razloga za optimizam

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani potvrdio je danas da je sa doktorom bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija razgovarao o njegovom zdravstvenom stanju i da mu je rekao da ima razloga za optimizam.

"Ovo nam daje razloga da budemo optimisti. Berluskoni je lav i takođe je fizički jak. Želimo da budemo optimisti. U Forca Italiji svi radimo i pratimo tok bolesti sa prijateljstvom i ljubavlju. Nadam se da će moći da se oporavi što je pre moguće", rekao je Tajani koji je dugogodišnji Berluskonijev saradnik i prijatelj, prenosi Rojters.


Berluskonija su u bolnici posetili brojni zvaničnici, njegovo petoro dece i brat.

"Svesni smo da se on leči na najbolji mogući način i zato smo uvereni, a tu je i medicinski bilten koji je izdat i koji objašnjava celu situaciju. Svesni smo da se prema njemu postupa na najbolji mogući način, to nam daje garanciju da se prema njemu postupa veoma dobro i uvereni smo da će i ovoga puta moj brat izaći jači nego ranije", rekao je brat paolo Berluskoni.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike