Majka i njen monstruozni dečko osuđeni za ubistvo dvogodišnje devojčice: Na telu deteta bilo više od 100 ogrebotina i modrica!

04.04.2023

22:23

1

Autor: M.M.

Tužilac je istakla kako je majka znala da su njena deca ugrožena i da je on nasilan, pogotovo kada je pod opijatima čiji je konzument

Majka i njen monstruozni dečko osuđeni za ubistvo dvogodišnje devojčice: Na telu deteta bilo više od 100 ogrebotina i modrica!
Ubijena Lola Džejms - Copyright Dyfed-Powys Police/PA

Majka i njen dečko "monstrum" proglašeni su krivim za smrt devojčice (2) koja je ubijena u svojoj kući u Velsu.

Lola Džejms umrla je u bolnici četiri dana nakon što je zadobila katastrofalne povrede mozga u ranim satima 17. jula 2020. godine. Očuh nesrećne devojčice, Kajl Bevan, negirao je da je ubio, tvrdeći da je Lola pala niz stepenice nakon što je na nju skočio pas.

Međutim, porota krunskog suda u Svonsiju je u utorak osudila 31-godišnjaka za ubistvo.

Šined Džejms, Lolina majka, negirala je da je izazvala ili dozvolila njenu smrt, ali je proglašena krivom.

Poroti je trebalo nešto manje od 10 sati da donese presudu.

Sudija Džastis Grifits zahvalio je poroti na njihovoj usluzi, opisujući slučaj kao "jedan od težih".

Tokom četvoronedeljnog suđenja, tužilac Karolajn Ris je rekla da je Bevan ubio Lolu i iskoristio sate nakon toga da prikrije tragove umesto da je pozvao hitnu pomoć.

Prihvaćeno je da je majka troje dece Džejms spavala u to vreme i da nije učestvovala u žestokom napadu koji je doveo do smrti njene ćerke.

Profimedia
 

Međutim, tužilaštvo je tvrdilo da Džejms, i sama žrtva nasilja u porodici, nije htela da zaštiti Lolu od Bevana, već je stavila svoj ljubavni odnos ispred bezbednosti svoje ćerke.

Tužilac je istakla kako je majka znala da su njena deca ugrožena i da je on nasilan, pogotovo kada je pod opijatima čiji je konzument.

Dajući iskaz, Džejmsova je Bevana nazvala „čudovištem“ i rekla poroti: - Nikada nisam mislila da će ubiti moju decu, nikada, za milion godina! Da sam ga izbacila iz kuće, moja ćerka bi i danas bila živa.

Poroti su prikazane fotografije tragova na Lolinim leđima i velikih otoka i modrica na glavi, očima i usnama koje je napravio Bevan.

Na sudu je pušten snimak Lole koji je Bevan snimio tog jutra i poslao svojoj majci Alison Bevan.

Uznemirujući snimak pokazuje Bevana kako demonstrira kako je Lola bila u nesvesti, tako što je podigao njeno beživotno telo i pokušavao da je podigne na noge pre nego što je pustio da padne na pod, govoreći u kameru: „Otišla je“.

Bevan je od svoje majke tražio da pozove hitnu pomoć za Lolu tek skoro u 7.30, pošto je probudio njenu majku tek oko 7.20.

Slike napravljene u kući pokazuju i stanje i uslove u kom je nesrećna Lola živela, a koju je tužilac opisala kao „generalno prljavu, neurednu i natrpanu“.

Nasuprot tome, istražitelji su otkrili da je kupatilo "bez mrlje, kao da je nedavno očišćeno", rekla je gospođa Ris.

Dečiji mokar, krvav i ispovraćan sivi kombinezon pronađen je u uglu dnevne sobe, a kada je Hitna pomoć stigla u kuću primetili su da je Lola mokra.

Govorilo se da je Bevan bio redovan korisnik ksanaksa, valijuma i kanabisa i da su oboje uzimali amfetamine.

Na Lolinom telu zabeleženo je više od 100 ogrebotina i modrica, a imala je i velika oštećenja oba oka. Njene povrede mozga su upoređene sa onima pronađenim kod žrtava saobraćajne nesreće.

Brojni medicinski stručnjaci rekli su da povrede nisu u skladu sa slučajnim padom niz stepenice prekrivene tepihom i da su verovatnije rezultat „nasilne traume glave i fizičkog zlostavljanja“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike