Kijev pokušao da izvede napad dronovima na teritoriju centralne Rusije

26.03.2023

20:00

0

Autor: M. Vu.

Kijevski režim je pokušao da izvede napad bespilotnim letelicama tipa "Striž" u Tulskoj oblasti

Kijev pokušao da izvede napad dronovima na teritoriju centralne Rusije
Ilustracija - Copyright Profimedia

Kijevski režim je pokušao da izvede napad bespilotnim letelicama tipa "Striž" u Tulskoj oblasti Rusije koja se graniči sa Moskvom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se ističe, snage PVO, raspoređene u Tulskoj oblasti, koje uključuju sisteme S-300 i Pancir-S1, kao i sisteme za elektronsko ratovanje "Pole-21", pouzdano štite rusko nebo u ovom pravcu.

Konkretno, sistem za elektronsko ratovanje Pole-21 oborio je ukrajinski udarni dron u blizini sela Kirejevsk, Tulskoj oblasti.

Youtube/ВОТ ТАК NOW
 

Na licu mesta se trenutno nalaze stručnjaci iz Ministarstva odbrane Rusije, Ministarstva za vanredne situacije Rusije i policije.

Ranije je regionalni komitet za bezbednost Tulske oblasti saopštio da je odjeknula eksplozija u Kirejevskom okrugu. Tom prilikom, tri osobe su povređene, dok su tri stambena objekta delimično oštećena. Nema opasnosti po bezbednost stanovništva i infrastrukture.

Istražitelji su ranije danas pronašli olupinu ukrajinske bespilotne letelice Tu-141 „Striž“ na mestu eksplozije u  gradu Kirejevsku u Tulskoj oblasti , ovo prenosi TASS pozivajući se na agencije za sprovođenje zakona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike