Bajdenov novi gaf nasmejao poslanike, parlament odzvanjao: „Aplaudiram Kini, izvinite, Kanadi" (VIDEO)

25.03.2023

14:51

2

Brzo se ispravio, ali su društvene mreže bez obzira na to preplavljene snimcima

Bajdenov novi gaf nasmejao poslanike, parlament odzvanjao: „Aplaudiram Kini, izvinite, Kanadi" (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/RepDonaldsPress

Američki predsednik Džozef Bajden pomešao je Kanadu i Kinu tokom obraćanja kanadskom parlamentu dok je govorio o migrantskoj politici susedne zemlje.

U video-snimku govora koji je naširoko podeljen na društvenim mrežama, Bajden se čuo kako kaže: „U Sjedinjenim Američkim Državama proširujemo legalne puteve za migraciju da bismo tražili bezbednost na humanitarnoj osnovi, istovremeno obeshrabrujući nezakonitu migraciju koja podstiče eksploataciju i trgovinu ljudima".

- Danas aplaudiram Kini što je napravila korak - dodao je on.

Ubrzo zatim se ispravio.

- Izvinite, Kanadi. Aplaudiram Kanadi. Možete i sami pretpostaviti šta mislim o Kini, nećemo još ulaziti u to - izjavio je.

 

 

Poslanici kanadskog parlamenta kratko su se nasmejali, dok je Bajden nastavio svoj govor, rekavši: „Aplaudiram Kanadi što je napravila korak ka sličnim programima koji otvaraju legalne puteve“.

Greg Prajs, direktor komunikacija Državnog odbora za slobodu, podelio je snimak gafa na Tviteru, iznevši razloge zbog kojih je ovaj Bajdenov gaf još smešniji.

- Još je smešnije kada shvatite da smo upravo saznali da su članovi Bajdenove porodice dobili milione dolara od kineske energetske kompanije i kako je najveća politička priča u Kanadi upravo to kako se Kina umešala u njihova poslednja dva izbora da bi izabrala Trudoovu stranku - napisao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike