„SAD seju smrt, Srbi i Rusi zauvek braća“: Podrška Srbiji iz Moskve na godišnjicu NATO bombardovanja

24.03.2023

19:10

0

Autor: M. Vu.

"Mlada garda", podmladak partije "Jedinstvena Rusija", održala je miting kod ambasada Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi

„SAD seju smrt, Srbi i Rusi zauvek braća“: Podrška Srbiji iz Moskve na godišnjicu NATO bombardovanja
Moskva - Copyright Profimedia

"Mlada garda", podmladak partije "Jedinstvena Rusija", održala je miting kod ambasada Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi, povodom godišnjice NATO bombardovanja Jugoslavije.

- Ratne zločine članica NATO-a prikrivaju same zemlje učesnice. Operacija "Saveznička sila" odvijala se bez sankcija Saveta bezbednosti UN. Ovo je grubo kršenje međunarodnog prava i istinski čin agresije na jednu suverenu zemlju. Sada, ove zemlje okreću činjenice u svoju korist i priznaju Rusiju kao sponzora terorizma da bi se oprale - rekao je šef regionalnog moskovskog gradskog ogranka partije "Mlada garda Jedinstvene Rusije" Aleksandar Lebedev.

Lebedev je naveo da su se okupili ispred ambasada kako bi izrazili solidarnost sa Srbima i setili se ovog strašnog zločina. Ispred američke ambasade uzvikivali su "SAD seju smrt", "SAD su pretnja miru", "Istina i sećanje se ne mogu poništiti", a ispred ambasade Srbije "Rusi i Srbi su braća zauvek", dodao je on. 

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je NATO agresija na Srbiju velika bruka od koje Severoatlantska alijansa ne može da se opere, poručila je danas Zaharova, komentarišući bombardovanje Jugoslavije od kojeg je prošlo skoro 24 godina. 

Russian Foreign Ministry Press Service via AP
 

- Sjedinjene Države i njihovi saveznici varvarski su bombardovali suverenu Jugoslaviju - cinično govoreći da se radi o "humanitarnoj intervenciji", rekla je Zaharova.

Ona je podsetila da je Alijansa tokom 78 dana iz vazduha bombardovala teritoriju tadašnje Jugoslavije ne samo običnim oružjem, već i municijom koja je sadržala radioaktivne komponente. Dodala je da su meta osim vojnih objekata bile i bolnice, vrtići, škole, infrastruktura, mostovi, stambeni objekti, ali i kolone ljudi koji su pokušavali da napuste mesta koja su tada bila na udaru. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike